Egészség

Mesekórházban gyógyulhatnak a gyerekek

Mesehősök tapétái díszítik a kecskeméti mesekórházat, ahol a beteg gyerekek így otthonosabb körülmények között gyógyulhatnak.

A népmese napján adták át a Bács-Kiskun Megyei Kórházban elsőként megvalósított, a gyermekek önfeledt gyógyulását segítő mesekórházat. Október 2-ától a kórtermek és folyosók több mint 600 négyzetméternyi felületét mesés tapéták díszítik, melyeken életre kelnek a Magyar népmesék és a Vízipók Csodapók 40 éve ismert figurái és történetei.

Közismert, hogy a gyógyulás időtartama szoros összefüggésben áll a lelki tényezőkkel. A gyerekek esetében talán ennek még nagyobb a jelentősége, akik szüleik nélkül gyakran heteket töltenek a gyógyintézményekben. A mesekórház falait díszítő figurák, úgy tűnik, a kis betegeken kívül a kórházi dolgozókra is jótékony hatást gyakorolnak. Az orvosok és ápolók szerint erőt ad nekik a sokszor megfeszített és áldozatos munkához, ugyanakkor máris azt tapasztalják, a mesefigurákkal  könnyebb a kölcsönös kommunikáció is a beteg gyerekekkel.

További gyermek, kórház témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top