Zöld kávé

Mi kell egy igazán mély, baráti beszélgetéshez?

Egy kellemes, bizalmas beszélgetés nemcsak a hangulatunkra lehet pozitív hatással, hanem a kapcsolatainkra is. Következzen néhány tipp, hogy hogyan is mélyedhetünk el legjobban egy baráti beszélgetésben.

A mély, őszinte beszélgetések olyanok a lelkünk számára, mint testünknek a fitnesz. Nemcsak karban tarthatnak bennünket, hanem erőt is adhatnak a továbblépéshez, az életünkben adódó újabb és újabb nehézségek leküzdéséhez. Éppen ezért élveznek kiemelt szerepet a bizalmas barátok a legtöbb ember életében, akikre legféltettebb titkainkat is nyugodtan rábízhatjuk, de aktuális gondjainkat, örömeinket is akármikor megoszthatjuk velük. Lássuk, mivel tudjuk nemcsak megkönnyíteni, hanem meg is szépíteni a barátokkal folytatott mélyebb beszélgetéseket.

Csendes közeg

Ha tényleg háborítatlanul szeretnél beszélgetni és gondolataidat nyugodt körülmények között megosztani valakivel, válassz olyan helyet, ahol senki és semmi nem zavarhat meg. Egy építkezés melletti parknál vagy egy zajos étteremnél sokkal megfelelőbb közeg a saját otthon, persze csak ha nem kopácsol épp a szomszéd.

Mi kell egy igazán mély, baráti beszélgetéshez?


Egy csésze finom kávé

Azoknak, akik a legbelsőbb gondolataikat készülnek megosztani bizalmasukkal, nagy segítség lehet egy, de hosszúra nyúló beszélgetések esetén akár 2-3 otthoni csésze kávé is. Legyen szó könnyű, barátnői csevejről a kanapén összekucorodva, vagy egy kínos probléma megoldásáról, kibeszéléséről, erőt adhat egy jó fekete. Egyrészt, mert fokozza a szellemi éberséget, így összeszedettebben tudunk gondolkodni, érvelni, de közben el is lazít, összehoz, segítségével pedig közvetlenebb hangulatot teremthetünk.

Mi kell egy igazán mély, baráti beszélgetéshez?

 

Áldásos kényelem

A komfortérzet is fontos eleme egy igazán jó beszélgetésnek. Egy kényelmetlen, csontjainkat sértő pad, kávéházi szék vagy háttámla, netán egy szűk, irodai viselet könnyen dekoncentrálttá tehetnek, míg ezzel szemben a saját fészkünk jól bejáratott helyein, így a kedvenc fotelünkben vagy a kanapén, laza otthoni viseletben és kényelmesen merülhetünk el a beszélgetésben anélkül, hogy meg kellene szakítanunk a beszélgetést a bennünket zavaró kényelmetlenségek miatt.

 

Mi kell egy igazán mély, baráti beszélgetéshez?


Háborítatlan figyelem

Ha igazán fontos témáról készülsz beszélgetni valakivel, gondoskodj arról, hogy semmi se zavarjon meg benneteket. Kapcsold ki a tévét, rádiót, mert egy beszélgetés során nem túl kellemes dolog rajtakapni a másikat, amint nem rád és a mondandódra figyel, hanem éppen a háttérben zajló akciójelenet vonja el – akár akaratlanul is – a figyelmét. Amennyiben munkád vagy a magánéleted megengedi, kapcsold ki a telefonod is, így bejövő hívásokra nem számítva, könnyebben el is tudsz lazulni és a beszélgetésetekre fókuszálni.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top