Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Vizes VB

Vizes VB: Kapás döntős, Késely kilencedik 800 méter gyorson

Kapás Boglárka a hatodik idővel jutott a döntőbe, Késely Ajna pedig a kilencedik lett 800 méter gyorson, a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

Mindkét magyar a harmadik előfutamban állt rajtkőre. Az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka sokáig csak a középmezőnyben “úszkált”, 300 méterrel a vége előtt azonban ritmust váltott és felzárkózott a harmadik helyre, s végül 8:28.93-as idővel csapott célba.

 Kapás Boglárka a női 800 méteres gyorsúszás előfutamában a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 28-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Kapás Boglárka a női 800 méteres gyorsúszás előfutamában a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 28-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

“Jó volt, a második felét úsztam meg, ez volt a terv” – mondta röviden Kapás, aki úgy fogalmazott, hogy az első 400-on nem csinált semmit.

Késely Ajna végig a negyedik és a hatodik hely között tartotta magát, a mindössze 15 éves magyar tehetség 8:32:01-es időt ért el, ez kevesebb, mint egy másodperccel marad el egyéni legjobbjától (8:31.05).

“Ebben a délelőttiben most minden benne volt, mindent beleadtam. Titkon vágytam rá, hogy bejutok a fináléba, de így is mosolyogva térhetek haza, nagyon örülök a három döntőnek” – nyilatkozta Késely, aki hozzátette, várhatóan egy napot pihenhet az ifjúsági világbajnokság előtt.

Címlap

top