Vizes VB

Vizes VB 2017: magyar éremesőben bízhatunk pénteken

Pénteken a Duna Arénában három olyan úszószámnak is elkezdődnek a selejtezői, amelyekben érmet lehet remélni a magyar sportolóktól a világbajnokságon. Délután a Margitszigeten pedig a női vízilabda-válogatott játssza utolsó meccsét Olaszország ellen, a mieink az 5. helyben reménykednek.

Cseh László férfi 100 méter pillangóúszásban két éve Kazanyban és tavaly az olimpián is ezüstérmet szerzett, most pedig azzal a céllal indul, hogy ismét megörvendeztesse a budapesti közönséget a hosszabbik távon elért második helye után. A selejtezőben nem került azonos futamba Chad Le Clos-val, aki 200-on legyőzte, legnagyobb ellenfele így a francia Mehdy Metella és a lengyel Konrad Czerniak lehet. A szám címvédője, Chad Le Clos valamint az olimpiai bajnok Joseph Schooling az utolsó futamban, a 17 éves Milák Kristóffal együtt indulnak. 

Női 200 méteres hátúszásban Hosszú Katinka és Burián Kata az utolsó futamban lesznek érdekeltek. Hosszú ebben a számban második lett tavaly Rióban, akkori legyőzője, Maya DiRado azóta visszavonult. Negyvenöt századdal jobb időt úszott idén a másik magyar, a 21 éves Burián Kata, aki ezzel a rangsor második helyén áll. Burián célja, hogy döntős legyen Hosszú Katinkával együtt. A két magyar dolgát az amerikai Kathleen Baker és az ausztrál Emily Seebohm nehezítheti meg, mindketten 2:07-en belüli időt úsztak idén.

Az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka és Késely Ajna a harmadik előfutamban úszik a női 800 gyorson. A vb-n mutatott forma alapján a két magyar a döntőbe várható.

A délutáni programban Bernek Péter döntőt úszik 200 méter háton, tovább javítaná az országos csúcsot. A férfi 4×200-as gyorsváltónak 17 csapat közül kell kiharcolnia a fináléba jutást. A nyitónapon bronzérmes 4×100-as váltó több tagja is szerepet kap az egységben, amely akár ismét meglepetést okozhat.

A Margitszigeten a magyar női vízilabda-válogatott kora délután játssza utolsó világbajnoki mérkőzését Olaszország ellen. A tét az ötödik hely megszerzése. Az esti fináléban az esélyes amerikaiak a spanyolokkal találkoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top