Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Vizes VB

Vizes VB 2017: marad a Margitsziget a férfi vízilabdadöntő helyszíne

Információk szerint annak ellenére sem helyezik át az aranyért zajló pólós küzdelmet a Duna Arénába, hogy ott 12 ezer ember férne el, míg a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában csak hétezer. Így a vízilabdatornának eddig végig otthont adó helyszínen szurkolhatunk majd a magyar férfi válogatottnak szombaton.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy az eredetileg kijelölt helyszínen, a teljes vízilabdatornának otthont adó margitszigeti Hajós uszodában rendezik meg a férfi világbajnoki döntőt, amelyben a magyar válogatott a horvát nemzeti csapattal találkozik.

A döntő Duna Arénába történő áthelyezésének lehetősége egy héttel ezelőtt vetődött fel, de valóban úgy tűnik, hogy mégsem lesz változás a vízilabdamérkőzés helyszínét illetően, mivel a FINA jegyvásárlási oldalán is a Hajóst jelölik meg a szombat esti döntő színterének. Ez azért érdekes, mert míg a Hajós uszodában hétezer ember fér el, addig a Duna Aréna 12 ezer férőhelyes. 

A vizes sportágak nemzetközi szövetségének (FINA) pénteki tájékoztatása szerint a megbeszélések során a hivatalos időmérést végző cég, az Omega képviselője jelezte, az úszóviadal este 8 órai befejezését követően lehetetlen másfél óra alatt teljes védettséget kialakítani az infrastruktúrának, amit másnap is használnak, továbbá installálni a vízilabdához szükséges berendezéseket.

A Swiss Timing vezetője közölte: számukra hatalmas kockázatot jelentenének a gyors munkálatok, hiszen egy világbajnokságon mindkét sportágnál rendkívül bonyolult rendszereket működtetnek, amelyek beszerelése, tesztelése több órát vesz igénybe.

Mindezek alapján a vb szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a magyar-horvát finálét az eredeti terveknek megfelelően a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában játsszák szombaton 20.30-tól.

 

Címlap

top