Vizes VB

Vizes VB: Bernek Péter és Telegdy Ádám is elődöntős 200 méter háton

Bernek Péter a második, Telegdy Ádám pedig a nyolcadik idővel jutott az elődöntőbe 200 méteres hátúszásban.

A vizes világbajnokság csütörtöki 200 méteres hátúszó számában mindkét magyar az utolsó, azaz az ötödik előfutamban szerepelt, egymás mellől, a 2-es és a 3-as pályáról vágtak neki a versenynek. A 25 éves Bernek Péter, a szám 2010-es ifjúsági olimpiai bajnoka kiválóan szerepelt, a táv felénél közel egy testhossz volt az előnye. Végül a hajrában az amerikai Ryan Murphy megelőzte, de így is kiváló, 1:56.53-as idővel ért célba, amely közel van az 1:55.88-as, 2012-es országos csúcsához.

Erősen kellett úszni, hiszen három nappal ezelőtt volt számom, talán az első száz erősebb volt, mint kellett volna, de így a végére vissza tudtam venni picit” – mondta az MTI-nek Bernek. Hozzátette, délután megpróbál regenerálódni és az elődöntőben megúszni az országos csúcsot.

A 21 esztendős Telegdy lassan kezdett, de folyamatosan jött fel, végül 1:57.41-es idővel negyedikként ért célba, kevesebb mint három századra megközelítve 1:57.17-es egyéni legjobbját. “Nem bízhattam a véletlenre a dolgot, azt azért nem gondoltam volna, hogy a nyolcadik idővel megyek tovább. Délután még erősebben kell majd úsznom, igaz, úgy érzem, a kezdésben nem sok van már, de a befejezésben igen” – mondta Telegdy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top