nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Vizes VB
Vizes VB 2017: döntőbe jutott Bernek Péter 200 méter háton

Vizes VB 2017: döntőbe jutott Bernek Péter 200 méter háton

Bernek Péter 1:55.79 perces országos csúccsal a hatodik idővel jutott döntőbe, Telegdy Ádám pedig a 9. helyen zárt 200 méter háton csütörtökön a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.
NLCafé
f Ajánlom

Mindketten az első elődöntőben álltak rajtkőre, Bernek Péter a 4-es, Telegdy Ádám a 6-os pályáról vágott neki a négy hossznak. Az előfutamokkal ellentétben ezúttal a riválisok erősebben kezdtek, a táv felénél a középmezőnyben voltak a magyarok, a hajrát követően végül Bernek holtversenyben harmadikként, Telegdy ötödiknek csapott célba. Előbbinek sikerült a terve, hiszen megjavította 1:55.88-as, 2012-es országos csúcsát, utóbbi pedig nagyot faragott egyéni legjobbjából (1:57.17), az 1:56.69-es idő pályafutása leggyorsabbja.    

Bernek Péter elégedetlen

“Az országos csúcs ellenére picit elégedetlen vagyok, reggel erősebben kezdtem, talán most is azt kellett volna. Szeretném ezt az időt megjavítani, ha esetleg sikerülne 1:55 alá bemenni, akkor az sem érdekel, hányadik vagyok”  – nyilatkozta Bernek.

Vizes VB 2017: döntőbe jutott Bernek Péter 200 méter háton

Telegdy vele szemben elégedett az eredménnyel, azt nyilatkozta, hogy nem gondolta volna, hogy 9. lesz. “Pont ezt az időt lőttem be magamnak előzetesen, nem lehetek csalódott. Arra nincsenek szavak, milyen itt a hangulat, elképesztően jó érzés, legszívesebben minden nap átélném” – mondta.

A 200 méter hát döntőjét a vizes vb pénteki napján rendezik meg.

 

Megosztás Facebookon