Vizes VB

Vizes VB: Vihar szakíthatja félbe a vízipólósok meccsét

Akár félbe is szakíthatják a vízipólósok meccsét, ha nagy vihar csapna le a Hajós Alfréd uszodára a budapesti vizes világbajnokságon.

Eddig még megúszták a komolyabb viharokat a vízlabdázók és a rájuk kíváncsi közönség a 17. FINA világbajnokságon. Elképzelhető, hogy ez a sorozat a megszakad, ugyanis másodfokú riasztás van érvényben az ország egész területén heves zivatarok miatt, és egy ciklon épp most közelít Budapest felé.

Borsa Miklós szerint eső miatt még nem szakítanak félbe meccset és el sem halasztják őket, de ha az uszoda három kilométeres körzetében villámlást tapasztalnak, azonnal kiparancsolják a játékosokat a medencéből. Mivel a lelátók villámvédettek, így a közönség nincs veszélyben – mondta a HVG-nek a szóvivő.

A rendezők emellett folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Meteorológiai Szolgálattal és a katasztrófavédelemmel, s ha kell, kiürítik a helyszínt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top