Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Vizes VB

Vizes VB 2017: Kapás Boglárka 5., Késely Ajna a 6. lett 400 méter gyorson

Kapás Boglárka az 5., Késely Ajna pedig a 6. helyen végzett vasárnap 400 méter gyorson a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A döntőt új világbajnoki csúccsal Katie Ledecky nyerte.

Kapás Boglárka 4:04.77 perces eredménnyel csapott célba, míg Késely Ajna alaposan megjavítva 4:06.42-es eddigi egyéni legjobbját 4:05.75-ös idővel ért célba a vizes vb-n.

 “Nagyon örülök ennek az időnek, így, akárcsak az ifjúsági Európa-bajnokság, ez a verseny is fantasztikusan kezdődött. Nagyon köszönöm a családomnak és az edzőimnek, akik minden nap velem küzdöttek, és tudják, hogy a céljaim után úszom” – nyilatkozott a 15 éves Késely Ajna.

Nem mondom, hogy teljesen elégedett vagyok, mivel a legjobbammal ez egy sima bronzérem lett volna, ugyanakkor nagyon élveztem az úszást – értékelt Kapás Boglárka. – A reggeli után igazából csak arra tudtam gondolni, hogy legyünk túl ezen a 400 méteren, de nagyon várom már az 1500 métert” – tette hozzá az olimpiai bronzérmes úszó.

A számot az amerikaiak szupersztárja, Katie Ledecky nyerte, ezzel az első női úszó lett, aki ebben a számban egymást követő három világbajnokságon nem talált legyőzőre.

Címlap

top