Vizes VB

Vizes VB 2017: Rasovszky Kristóf a 7. lett 5 kilométeren, a franciáké az első arany

Rasovszky Kristóf sokáig éremszerző helyen állt Balatonfüreden, 5 kilométeres nyílt vízi úszás balatonfüredi versenyén a 2017-es vizes világbajnokságon, végül pontszerző helyen zárt. Papp Márk a 31. helyen ért célba. A magyar vb első aranyérme a franciáké.

Rasovszky Kristóf a 7.  helyen végzett a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében, a vizes világbajnokság első döntőjében, Balatonfüreden. A mezőny másik magyar tagja, Papp Márk 31. lett, míg az első aranyérem a francia Marc-Antoine Olivier nyakába került.

Ez is érdekelhet Fényárban úszott minden. Fotó: MTI Megnézem

A két, 2,5 kilométeres körből álló verseny első ellenőrzőpontjánál, egy kilométernél Rasovszky Kristóf a harmadik helyen kerülte a bóját, hátránya tíz másodperc volt a francia Marc-Antoine Olivierrel szemben. Ötszáz méterrel később Rasovszky az élre állt, egy több emberes bolyban azonban többször cserélődött az éllovas személye. Féltávnál még mindig rendkívül sűrű volt a mezőny, Rasovszky azonban elsőként kezdte meg a második kört, míg Papp Márk a mezőny második felében harcolt. Ekkor egyszerre csak kisütött a nap Balatonfüreden, és pillanatok alatt nyári forrósággá alakult az időjárás. Két francia haladt elöl, de mögöttük közvetlenül Rasovszky úszott. Látszott, hogy nagyon figyelnek egymásra a versenyzők, senki sem mert “robbantani”, ezért rendkívül szoros befutóra volt kilátás.

Papp Márk (b) és Rasovszky Kristóf (j) - MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Papp Márk (b) és Rasovszky Kristóf (j) – MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A hajrát nagyjából egy kilométerrel a vége előtt nyitották meg. Olivier viszonylag jelentős előnyre tett szert, az utolsó fordulót követően Rasovszky a harmadik helyen vághatott neki a célegyenesnek: a franciát és az olaszt nem lehetett megfogni, a harmadik helyért pedig hatalmas csata alakult ki, végül Rasovszky hetedikként érkezett be.

 “A célom az volt, hogy az első hat között legyek, azért a szívem egy kicsit fáj, hogy itt, a legvégén buktam el a dobogót. Nagyon kemény volt a mezőny, főleg itt az utolsó egyenesen sokan jöttünk egyszerre, azaz lehetett volna akár rosszabb is, így nem lehetek csalódott” – nyilatkozta Rasovszky Kristóf. Hozzátette, hatalmas volt francia riválisával a “bunyó” a hajrában, s egy pillanatra ki is nézett a bíróra, nem kapott-e piros lapot. “Volt egy-két ütésváltás, de elnézték, hiszen mindketten csináltuk, nem lett volna fair, ha valamelyikünket kizárják” – mondta a fiatal magyar, hozzátéve, fantasztikus érzés volt hazai közönség előtt versenyezni, s bízik benne, hogy a 10, vagy a 25 kilométeren a szombatinál jobb eredményt ér el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top