Vizes VB

Hatalmas tűzijáték lesz a FINA megnyitón – vigyázz a kutyádra!

Látványos, monumentális tűzijátékkal nyitják meg 17. FINA világbajnokságot, ami hatalmas durranásokkal jár majd. A kutyák számára ez roppant félelmetes, legtöbbjük a tűzijátékok alatt szökik meg.

Hatalmas tűzijátékkal készül a FINA 2017 vizes világbajnokság megnyitójára a szervezők, ami az embereknek szívderítő látványosság, az állatoknak viszont ijesztő hangzavar. Ezzel a pár egyszerű lépéssel könnyen megóvhatód kedvencedet a traumáktól.

Akinek van kutyája, tudja, hogy a tűzijáték igazi rémálom számukra. Legszívesebben a világból is kiszaladnának, hogy az égzengéstől a lehető legtávolabb legyenek. Ha nem vigyázunk, ez könnyen meg is történhet. A Ripost összeszedett néhány tanácsot, amivel megóvhatjuk kedvencünket akár a budapesti vizes világbajnokság megnyitóján fellőtt rakéták zajától.

Legyen a kutyákban mikrocsip!

Azon felül, hogy már több éve kötelező az első oltáskor mikrocsipes azonosítóval ellátni a kutyákat, remek szolgálatot tesz, ha az elkóborolt ebek beazonosításában. Feltéve, ha a mikrocsipen helyesen szerepelnek az adatok.

Okosan időzített séta

Érdemes a tűzijáték napján már reggel egy jó nagy sétát tenni, hogy az egész nap aktív kutyáknak kevesebb energiájuk maradjon estére. Az utolsó sétát ajánlatos a tűzijáték előtti órákra időzíteni, hogy ne legyen szabadban a kutya az első rakéták fellövésekor.

Éjszakára a házban

Mivel a kutyák rémült helyzetben a legkisebb rést is megtalálják a kerítésen, érdemes a tűzijáték éjszakájára beengedni őket a házba még akkor is, ha a kutya rendszerint kint tölti az estéket. Ha semmi képpen nem szeretnénk a házban látni a kutyát, akkor a garázs vagy a fészer is szóba  jöhet, a lényeg, hogy ne a szabad ég alatt legyenek.

Nyugalom

A lakásban tartott kutyák is idegesek lehetnek a tűzijáték hangos durranásaitól, de figyelmük elterelésével csökkenteni lehet a félelmüket. A tévé vagy rádió bekapcsolásával és a szoba besötétítésével tovább növelhetjük a kutyák biztonságérzetét.

Éberség tűzijáték után

Mondani sem kell, hogy a tűzijáték helyszínére visszahulló rakétamaradványok mérgezők, ezért nem szabad hagyni, hogy azokat a kutyánk szájába vegye, mert könnyen hányás és állatorvos lehet a vége.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top