Vizes VB

Vizes VB: ennyi érmet vár az úszókapitány a magyaroktól

Mind a 42 számban lesz magyar induló a vizes VB-n. Sós Csaba szövetségi kapitány az éremesélyeket latolgatta.

Három, de inkább négy aranyat és összességében tíz érmet vár a magyaroktól a hazai vizes VB július 23-n kezdődő úszóversenyein a válogatott szövetségi kapitánya.

Sós Csaba pénteken, sajtótájékoztatón elmondta, a budapesti vizes vb-n ritka helyzet áll elő abból a szempontból, hogy a magyar csapatban együtt fognak szerepelni két generáció tagjai: azok, akik az elmúlt másfél évtizedben szállították és azok, akik reményei szerint a következő 10-15 évben szerzik majd az érmeket.

Vizes VB: ennyi érmet vár a szövetségi kapitány a magyaroktól
Sós Csaba
Fotó: MTI

Kifejtette: az elnökség szerdán jóváhagyta a vizes világbajnokságon résztvevő úszók névsorát, eszerint mind a 42 számban lesz magyar induló, közte mind a nyolc váltóban. Ugyanakkor a magyarok részletes versenyprogramját nem közölte.

Hosszú Katinka szereplésével kapcsolatban annyit mondott: azt kérte a háromszoros olimpiai bajnoktól, úgy állítsa össze a programját, hogy minél több aranyat, illetve minél több érmet nyerjen. Hozzátette: Hosszú kérése az volt, hogy a váltókban csak a döntőben kelljen úsznia, és Sós ezt elfogadta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top