Vigyázz, kész, baba! cikkek

Szörcsög, röfög, ET – anyák az újszülöttek furcsa szokásairól

A legtöbb baba szülei tapasztalnak meglepő és addig sohasem hallott, érdekes hangokat az első hetekben, hónapokban. Az első gyermekeseknek még nagyobb izgalom ez az időszak. Édesanyákat kérdeztünk az első hetekről.

“Egyszerűen imádtam hallgatni, ahogy szopcsizott a lányom. Mohón szívta a tejet és nyögdécselt is mellé. Végtelenül nagy boldogság töltött el, hogy ilyen örömet és kielégülést tudok nyújtani egy ártatlan kis életnek, akit persze mindennél jobban szerettem. Sokat nevettem rajta. Szinte röfögött néha, de én akkor is a világ legcsodálatosabb hangjának hallottam. A család is jókat derült egy-egy etetésen, nekik is élmény volt hallani, de szerintem csak nekem okozott ekkora katarzist. Még most is fel tudom idézni azokat a perceket” – mesélt csodás élményéről Bea.

“Az én fiam fújtatott. Igen, fura elhinni, inkább úgy képzeld el, mintha egyszerre fújtatna meg nyögne valaki. Csak miniben. Pár hónaposan kezdte és egészen sokáig csinálta. Először nagyon meglepődtem és meg is ijedtem, de aztán rájöttem, nincs semmi baj és szerintem inkább ösztönből vagy később unalomból csinálhatta. Nagyon cuki volt, ha valaki először hallotta, csak nézett nagyokat, hogy mi történik” – emlékezett vissza az első hónapokra Éva.

Szörcsög, röfög, ET – anyák az újszülöttek furcsa szokásairól

Szilvinek ez jutott eszébe az első hetekről: “Az én babám, miután hazajöttünk a kórházból, nagyon sokat tüsszögött. Mivel a kisbabák picikék, annyira édes volt a maga kis tüsszentéseivel. Az első hapcik után el voltam ragadtatva, szerettem hallani, de miután naponta többször is előfordult, felhívtam a gyerekorvost. Mivel nem volt egyéb tünete, azt mondták, allergia lehet, hogy a szervezete még nem szokta meg ezt a világot. Meg ha jól emlékszem, talán ekkor még nem is voltak orrszőrei. Szóval én az apró kis szeretni való hapcikra emlékszem, amik azóta már férfias tüsszentésekké értek.”

“Már az elején akadtak érdekes mozdultai Panninak, amire a nagy testvére egyből rávágta, hogy tuti ET ez a gyerek és UFÓ hozhatta. Jót nevettünk rajta de azért én és az apja is figyelni kezdtük és rájöttünk, hogy bizony még elég kevés emberi tulajdonsága van. Akkor volt a legviccesebb, amikor széttárta a kicsi lábait meg a karjait és ledermedt egy pillanatra. Már ismertem a jelenséget és nem lepődtem meg, mert szerintem minden baba átesik ezen, de a tesó arra hajtott, hogy minél több ilyen pillanatot kapjon el. A kisbabák annyira tündériek, egyszerűen nem lehet őket nem imádni – mondta nosztalgiázva Ildi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top