Vigyázz, kész, baba! cikkek

Fejen állva, kétnaponta – a legszórakoztatóbb praktikák gyerekvállalásnál

Vannak, akik már a babatervezéskor bújják az internetet, hogy rájöjjenek a termékenység titkára, míg sokan akkor képzik magukat mesterré a gyermekáldást szorgalmazó praktikákból, amikor túl vannak több sikertelen próbálkozáson.

Az emberek többsége első körben a realitások talaján maradva, az orvostudomány által igazolt lehetőségeket veszi számba, ám ahogyan telik az idő, és csak nem történik meg a várva várt fogantatás, a népi hiedelmeken át az asztrológiai útmutatásokig szinte bármit hajlandóak kipróbálni a babára vágyók – kisebb nagyobb sikerrel.

Az orvostudomány szerint a menstruáció első napja előtt 14 nappal van peteérése a nőknek – persze kinek-kinek a ciklusát figyelembe véve néhány nappal korábban vagy épp később. A petesejt maximum egy napig képes megtermékenyülni, míg a hímivarsejtek akár több napig is élnek. A tudomány által igazolt hőmérős módszer az elsők között szerepel azoknak a listáján, akik praktikákat hívnak segítségül a fogamzáshoz: ugyanis a tüszőrepedést követően a nők testhőmérséklete ébredéskor megnő néhány tized fokkal.

Fejen állva, kétnaponta – a legszórakoztatóbb praktikák gyerekvállalásnál

A komolyabb, a szakemberek által is igazolt eszközök mellett számos szájhagyomány útján terjedő módszer is a gyermekáldásra vágyók rendelkezésére áll. Ezek között akadnak olyanok, amelyekhez hosszabb elemzésekkel akár szakirodalmat is lehetne társítani. De olyan praktikák is vannak, amelyek távol állnak ugyan a tudomány világától, de legalább szórakoztatóak. Biztosan mindenki hallott már arról, hogy sokan azt tartják a fogantatás kulcsának, ha a közösülés után olyan pózt vesz fel a nő, amely garantálja, hogy a hímivarsejtek a megfelelő helyre jussanak. Ehhez pedig a gyertyapóz és a fejenállás a tökéletes testhelyzet mindazoknak, akik bevállalják a tornát az együttlét után.

De nemcsak a szeretkezés utáni testhelyzet befolyásolja a mítoszok szerint a fogamzást: sokszor lehet arról hallani, hogy azok a pózok hozzák meg a várt sikert, ahol a nők vannak alul. A gravitáció elvén kívül azonban nem sok tudományos magyarázatot lehet felsorakoztatni ennek igazolására már csak azért sem, mert minden nőnek mások a testi adottságai, és más a méh helyzete is. Sőt az igazán vájt fülűek meg is hallhatják, mikor érdemes közösülni a gyerekáldás érdekében. Nem, ez sem vicc, ugyanis egyes kutatások szerint a peteérés napján a nők hangja tényleg magasabb.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top