Vigyázz, kész, baba! cikkek

5 módszer, hogy terhesség alatt kapcsolatot teremts a babáddal

A babával való kapcsolódás legtöbbször természetes és zsigerből jön, mert nem is lehet nem kapcsolatban lenni azzal a kis emberi lénnyel, aki bennünk fejlődik. Mégis, vannak azért célzott praktikák, amik segítenek abban, hogy lélekben felkészülj a születésére, és segíts a babának is a kötődés korai kialakulásában.

Amikor kapcsolatot teremtesz a babáddal, akkor felfedezhetsz magadban olyan anyai érzéseket már terhesség alatt, amikre szükséged lesz szülés után. Adj elég időt magadnak, hogy álmodozz a gyermekedről, és gondold át a félelmeidet is, amik az anyasággal kapcsolatban olykor rád törnek. Segíthet az alábbi öt módszer abban is, hogy tisztázd belül, milyen szülő szeretnél lenni.

Masszírozd a hasadat

Ahogy megtudja egy nő, hogy terhes, máris azon kapja magát, hogy egyre gyakrabban teszi a hasára a kezét. Automatikus mozdulat, ami megnyugtatja az anyát és a babát is. Amikor pedig már nagyobbá válik a hasad, a 17. hét környékén, finoman masszírozhatod is, főleg akkor, ha rúg egyet a babád.

5 módszer, hogy terhesség alatt kapcsolatot teremts a babáddal

Hallgassatok együtt zenét

Egy tanulmányban azt találták, hogy azok a babák, akik születésük előtt gyakran hallottak méhen belül zenéket, felismerik azokat születésük után is. Még akkor is, ha hónapokkal később játsszák le nekik. Bármilyen megnyugtató zene jó erre a célra, de a kutatók kiemelték Bach és Handel műveit, mert a tempójuk különösen nyugtató hatású.

Énekelj és beszélj

Lehet, hogy kicsit furcsa gondolat, hogy beszélgess a saját hasaddal, pedig nincs ezzel semmi gond, hiszen csak azt szeretnéd, hogy a baba jól ismerje a hangodat, mire megszületik. Akár még az esti mese rutinját is bevezetheted már terhesség alatt, olvass fel hangosan minden este alvásidőben egy mesét neki. Semmit sem fog érteni a történetből, nyilván, de a hangod és a hanghordozásod megnyugtatóan hat rá.

Próbáld ki a jógát

Bár a terhesjóga leginkább az anyára fókuszál, mégis olyan háborítatlan időt ad az anyának, ami alatt kapcsolódhat a babájával. Adj magadnak egy-egy órát, ami alatt relaxálhatsz, meditálhatsz és a babádra koncentrálhatsz.

Írj naplót

A naplóírás nemcsak arra jó, hogy a kedves emlékeket megőrizd, és majd megmutasd a gyermekednek később, milyen furcsa ételeket kívántál terhesség alatt, hanem segít abban is, hogy tudatosabban éld át a terhességet. Ha nem vagy oda az írásért, akkor próbáld meg úgy, mintha levelet írnál mindennap valakinek, aki érdeklődött a terhességed felől. Később örülni fogsz egy ilyen terhesnaplónak.

Olvass még többet a terhességről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top