Védd magad – Baráti védelem

7 mondat a barátságról, ami a szívedig hatol

Többen említették, hogy nem a napi kapcsolat a legfontosabb, hanem az, hogy ha kell, számíthatnak egymásra.

Kinek a könyvespolc, kinek az internet adja a szellemi táplálékot. Az viszont biztos, hogy a legtöbben szeretünk okos, tanulságos gondolatokat olvasni az életről, a szerelemről, a barátságról. Ha hatásos idézeteket keresünk, a nagy költők, írok, hírességek monológjait vesszük célba első körben. Aztán akarva, akaratlanul is az utunkba akadnak olyan igazságok, amelyeket azok a hétköznapi hősök gondolnak, akik ugyan nem a kimagasló íráskészségükkel vagy színészi tehetségükkel tűnnek ki a sorból, hanem azzal mutatnak példát, hogy ebben a néha érzéketlennek tűnő, rohanó világban is megállják a helyüket. Most 7 olyan idézetet hoztunk, amelyeket anyák, apák, lányok és fiúk mondtak a barátságról.

 – Van egy barátnőm húsz éve, akivel nagyon egy hullámhosszon vagyunk. Mindig elmondjuk, hogy többet éltünk már együtt, mint egymás nélkül, ezért is lehet, hogy mi már szavak nélkül is megértjük egymást. Neki nincsen testvére, de ha lenne, olyat szeretne, mint én vagyok. Én meg arra vágyom, hogy az én testvérem olyan legyen, mint ő – gondolkodik Edina.

– Az igazi barátság szerintem az adott ember kölcsönös, maximális elfogadása, szeretete, tisztelete. Ha bármelyik fél ettől eltér, az nem barát már, csak ismerős – mondja Orsi.

Kriszti és a legjobb barátai ugyanott tudják folytatni, ahol abbahagyták, még akkor is, ha sokáig nem találkoztak: – Szerintem nem muszáj a napi kapcsolattartás, hiszen tudjuk, hogy ott vagyunk egymásnak, és mindig számíthatunk a másikra.

Péter, aki nagyon szeret klasszikusokat idézni, most is egy mesefilmben találta meg az önkifejezést: 

Ildikó szerint az életünk egyik legfontosabb és nélkülözhetetlen eleme a barátság, amelynek összetevői a szeretet, a kompromisszum és a segítőkészség.

Tibi nem csak viccel: – Akiben olyan szinten megbízol, hogy bármit és bármikor kérhetsz tőle, és önzetlenül segíteni fog, na, ő az igaz barát. Akit ha felhívsz az éjszaka közepén, hogy van egy kis problémád, csak annyit mond, hogy hozom az ásót.

Vikinek kevés ideje jut a barátaira: – Nekem azt jelenti az igazi barátság, hogy ha hetekig nem beszélünk vagy nem találkozunk, akkor is számíthatok rá bármikor, mert tudom, hogy ő a barátom, és ez viszont is igaz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top