Valentin_2006

Szeretkezésre hangolva

Õsi ösztöntõl vezérelve mi, nõk csiholni, izzítani akarjuk a férfiak nemi vágyát, és erre minden lehetõséget megragadunk - akár a hálószobában, akár a konyhában. Éppen ezért nemcsak fõzünk a pasiknak, hanem gyakran „meg is fõzzük” õket.







Bizonyos ételek felkeltik a szexuális vágyat…
Aphrodité a konyhában

Nem újkeletű megfigyelés, hogy bizonyos ételek és növények serkentik vagy felkeltik a szexuális vágyat. Néha tudatosan, néha csak boszorkányos ráérzéssel olyan ételeket kínálunk szívünk választottjának, amelyek nemcsak főzőtudományunkat dicsérik, hanem serkentik a férfi vágyát is. Már az ókorban is afrodiziákumként tartották számon a zellert, a szezámmagot, a spárga levét, a petrezselymet, a ginzenggyökeret, a yohimbin-gyökeret, a zabot vagy a kóladió kivonatát.


Az afrodiziákum szó eredete Aphrodité, a szerelem istennőjének nevéhez kötődik, aki a tengerből kiemelkedve egy kagylóban látta meg a napvilágot, majd Kythéra szigetére lépve lábai nyomán virágok és fák keltek életre. Ezek közül a menta, a gránátalma, a kékvirágú lótusz és a mirtusz természetes vágykeltőnek és vágyfokozónak bizonyult.

Szinte minden kornak és minden népnek voltak afrodiziákumai. A gránátalma vágykeltő hatásáról a Káma-Szútra is említést tesz, a maják és az egyiptomiak előszeretettel alkalmazták a mézet vágykeltőnek, az indiánok fahéjjal kenték be péniszüket, hogy jobb szeretők legyenek, és a legenda szerint Casanova 50




osztrigát fogyasztott el reggelente, hogy ez a klasszikus vágyfokozó is segítse mozgalmas szerelmi életét, akárcsak a latin szeretőkét. A borsmenta főzetét Hippokratész „szerelmi játékra ösztönző ital”-nak nevezte, illetve a népi gyógyászatban a merevedés meghosszabbítására petrezselyem szárának rágcsálását javasolták. A mustármagnak is potencianövelő hatást tulajdonítottak ősidőktől fogva, ezért a szerzeteseknek például megtiltották a fogyasztását.






Friss fűszernövényeket már a legtöbb nagyáruházban kínálnak, viszont a Lehel piacon lehet a legszebb és legváltozatosabb példányokat vásárolni, valamint a friss és hatalmas petrezselyemcsokrok is itt a legszebbek. Különleges fűszerek és ételek legjobb beszerzőhelye az Ázsia bolt a Vásárcsarnokban, illetve a Culinaris üzletek, ahol különleges csokoládékat és gyümölcsöket is találunk. Ezekben a hónapokban szinte valamennyi egzotikusabb gyümölcsöket is kínáló zöldségesnél találunk gránátalmát és gyömbérgyökeret.
Mindennapos praktikák

A legtöbb vágykeltő hatással bíró fűszert és növényt megtaláljuk konyhánkban, és ha ismerjük hatásukat, akkor egy szerelmes estére készülődve nem paprikás csirkét készítünk – bár be kell vallanom, hogy nekem is nagy kedvencem -, hanem inkább friss petrezselyemmel megszórt rántott zellert, desszertnek pedig beszerzünk egy halványrózsaszín gránátalmát. Nézzünk szét a konyhában, hogy mivel fokozhatjuk a szerelem kémiáját:


Borsosmenta
A virágzat és a levelek főzetét főleg tea formájában fogyasszuk közvetlenül szeretkezés előtt, de illóolaját kockacukorra is cseppenthetjük. Elsősorban a merevedést segíti elő.





Bazsalikom
A hinduk szent növénye az illatanyagokban gazdag tulasi, a bazsalikom egyik fajtája, amelyből naponta fogyasztanak, és hitük szerint egészséget, termékenységet és örömteli nemi életet ajándékoz nekik a növény. Az üde zöld leveleket frissen érdemes fogyasztani, receptet találni pedig nem lesz nehéz, mert a mediterrán konyha kedvelt fűszernövénye.


Gyömbér
Hódító útja Ázsiából indult, és szinte az egész világon ajánlják, mint szerelmi vágyfokozót. Csípős aromáját itthon is egyre többen szeretik. Serkenti a vérkeringést, és a szerelmi aktus során érzékelt hőhullámokat okoz a testben, így okoz nemi vágyat. Nem csak fűszerként, hanem erős aromájú illóolajként is erotizáló hatása van.


Petrezselyem
Nagyon régi ajzószer. Hatóanyagai értágulatot okoznak, ezért férfiaknál erősíti a merevedési reflexet, és meg is hosszabbítja a merevedést. A szárát ajánlott rágcsálni, vagy leveleinek forrázatát meginni. Mielőtt esténként egy csokor petrezselyemmel várnánk haza pasinkat, inkább főzzünk levest jó sok petrezselyemmel, vagy metéljük apró darabokra, és azzal „díszítsük” az ételeket.






Ginzeng
Több mint kétezer éve ismert vágykeltő és erősítőszer. Ázsiában fiatalító szerként és életelixírként is tisztelik. Tény, hogy erősíti az immunrendszert és növeli a vágyat.

Szerecsendió
Mézzel, tojással elkeverve fokozza a legnagyobb nemi izgalmat. Nemcsak íze, hanem illata is bódító, izgató.






Kagyló, osztriga
A tenger gyümölcsei szintén afrodiziákumok. Magas fehérje, foszfor- és jódtartalmuk jó hatással van a potenciára és serkentik a nemi vágyat. Nemcsak az erekció meghosszabbítására, hanem az impotencia és frigiditás megszüntetésére is használják.


Datolya
Az arabok legkedveltebb gyümölcse, és hitük szerint növeli a spermaszámot. Sok gyümölcscukrot tartalmaz, így gyors energiát szolgáltat hosszú szeretkezésekhez.


Zeller
Felfrissíti a fáradt férfi minden porcikáját és a népi hagyományok szerint növeli szexuális étvágyát.







Csokoládé, ami rácáfol a kémiára

A csokoládét évszázadok óta afrodiziákumként tartják nyilván, mert fenil-etilamint tartalmaz, és ez ugyanaz a vegyület, amelyet az agy termel, amikor szerelmesek vagyunk. Számos kísérlet azonban bebizonyította, hogy kb. 4000 szelet csokoládét kellene elfogyasztani ahhoz, hogy vágyfokozó hatása érvényesüljön. 


Azt már mindnyájan tapasztaltuk, hogy a csokoládétól boldogabbak leszünk, és az is tény, hogy egy vidám, boldog ember sokkal nagyobb kedvvel ugrik az ágyba, mint egy szomorú. Azonban ha semmit sem szeretnénk a véletlenre bízni, akkor készítsünk egy chilis forrócsokit vagy gyömbéres csokoládésüteményt, ugyanis a chili és a gyömbér nem csak ízlelőbimbóinkat, hanem vágyunkat is feltüzeli.


Megmozgatott érzékszervek

Nemcsak az ételek, hanem az illatok is növelhetik a szexuális vágyat. Emberi kapcsolatainkban nagy szerepet játszik a szaglás, nem véletlen, hogy mi, nők előszeretettel parfümözzük magunkat. Erotikus fülledtséghez azonban nemcsak mi illatozhatunk, hanem a hálószoba is, viszont érdemes óvatosan bánni az illatokkal, mert nagy koncentrációban még a legfinomabb illat is kelletlen lesz. Használhatunk illóolajat aromalámpában, de akár füstölőt is – a legvágykeltőbb illatokkal:





Jázminolaj
A jázminbokor fehér virágzatából préselik. (A virágokat éjjel gyűjtik össze, mert akkor intenzívebb az illatuk. Az édes jázminillat a tengerparti esték felejthetetlen tartozéka.) Illata erőteljes, meleg, édes és bódító, szinte szárnyakat ad a szerelemben. Lazító hatása van, megakadályozza a korai magömlést és fenntartja a szexuális érdeklődést.


Koriander- és Köményolaj
Mindkét illat rendkívül érzéki, ánizsos és bujaságra ösztönöz. Az olajat a növény magjainak vízgőz-desztillációjával nyerik.






Rózsaolaj
Régóta a nők klasszikus csábító eszköze, a török háremhölgyek mesebeli erotikáját sugallja. A rózsa illata dopamint szabadít fel, ami sajátos boldogsághormon, és azok a nők, akik használják, nemcsak másokra hatnak, hanem saját magukat is szebbnek és kívánatosabbnak érzik.


Muskotályzsálya olaj
A virágos hajtás vízgőz-desztillációjával készítik, illata meleg és fűszeres, enyhén fás. Hangulatjavító és vágykeltő.


Ilang-ilang olaj
A fesztelen nőiesség nehéz és édes illata. Az édes illatú virágzatból készítik, oldja a testi és lelki görcsöket, a szerelem illatának is nevezik. 


Ti írtátok:
• Vágyfokozók

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top