Valentin_2006

SHAKIRA: ORAL FIXATION – VOL. 2

Megérkezett a várva várt, új angol nyelvû Shakira-sláger!

Miután a “La Tortura” című dal meghódította a világot – mely hazánkban is hetekig vezette a rádiós listákat -, és a “Fijacion Oral – Vol. 1″ című 10 új spanyol nyelvű dalt tartalmazó album minden idők legsikeresebb spanyol popalbumává érett (hazánkban is aranylemez), november 28-án lát napvilágot a folytatás.

Az “Oral Fixation – Vol. 2.” tíz vadonatúj angol nyelvű kompozíciót rejt, azaz nem a spanyol dalokra íródtak angol szövegek, hanem új szerzemények kaptak helyet az albumon. A “Don’t Bother” című első kislemez jól illusztrálja ezt, hiszen nem egy átlagos dalocskával állunk szemben, hanem egy izgalmas zenei világú, felkavaró szövegű slágerrel.

Shakira 13 éves volt, amikor első lemezszerződését aláírta a Sony Music Columbia kiadóval, és “Magia” (Magic) címmel kiadta első albumát. A középiskola befejezése után úgy döntött, életét a zenének szenteli; a következő években elkészítette “Peligro” (Danger) és “Pies Descalzos” (Barefeet) című spanyol nyelvű albumait, melyek ismertté tették őt Latin-Amerikában, Brazíliában (ahol több mint egymillió lemeze kelt el) és Spanyolországban. Shakira következő kiadványán (“Dónde Están Los Ladrones”) már producerként is feltűnt, és executive producere, Emilio Estefan segítségével a latin pop-rock első számú képviselőjévé lépett elő: többszörös platinalemez-tulajdonos lett az USA-ban, Argentínában, Kolumbiában, Chilében, Közép-Amerikában, Mexikóban és Spanyolországban. Ezt követte a Grammy-díj, valamint két latin Grammy, mely elindította útját a televíziós szereplések felé.

2001-ben jött az abszolút átütő siker, a “Whenever, Wherever” című dal, amely mindkét nyelven – angolul és spanyolul – világsláger lett. Shakira első angol nyelvű albumával, mely a “Laundry Service” nevet kapta, az egész világot meghódította, hiszen több mint 12 millió példány kelt el belőle.

2005-ben – 25 millió eladott albummal a háta mögött – a fiatal zeneszerző, énekes, dalszövegíró és producer hölgy befejezte frissen elkészült, két nyelven kiadott egyedi albumait. Az első lemez, a “Fijación Oral Vol. 1” 2005 júniusában került a boltok polcaira, melyből ezidáig világszerte 2,5 millió példány talált gazdára. Ezzel Shakira ismét bebizonyította, hogy tehetsége és kreativitása nem ismer határokat, és zeneileg ismét magasabbra tett a lécet.

Shakira “Don’t Bother” című aktuális slágere hatalmas sikernek örvend, jelenleg a #15 pozícióban van az európai rádiós listán! Ezzel egy időben pedig megérkezett a folytatás a november 28-án napvilágot látó angol nyelvű, “Oral Fixation – Vol. 2” című koronggal, mely az énekesnő művészetének sokszínűségéről árulkodik. Zeneileg olyan erős anyagú a lemez, hogy mindenki számára érdekes és izgalmas függetlenül a hallgató anyanyelvétől.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top