valentin 2012

Szerelembevonzó kurzus 6. rész: Szerelemdiéta

Valentin-napig minden nap kapsz tőlünk egy "leckét", amelyben különböző szakterületek legjobbjai mondják el, mit kell tenni azért, hogy ránk találjon a szerelem. Ma a dietetikus adja a házi feladatot.
Szerelembevonzó kurzus 6. rész: Szerelemdiéta

Vakrandi, online párkereső és tipikus szingli programok: sokan sokfélét kipróbáltunk már azért, hogy végre megtaláljuk a társunkat – sikertelenül. Hogy miért nem jön össze? Talán mert nem állunk készen rá, talán még dolgoznunk kell azért, hogy ránk találjon a társunk. Szerelembevonzó kurzusával a Nők Lapja Café most ebben segít, egy szingli olvasónk pedig ezúttal is kipróbálja, működnek-e a tanácsok. Ezúttal a dietetikus szerelembevonzó tippjei következnek:

– Amióta világ a világ, a szerelem központi szerepet tölt be életünkben. Nem véletlenül, hiszen az Egy-s-Égbe való vágyódás hajtja szívünket – kezdi Kovács-Nagy Eszter Anna, a Nők Lapja Café és a VitalDiet böjtszakértő dietetikusa. – Rengeteg főzéssel, szerelmet hozó füvek gyűjtésével és felhasználási praktikáikkal, vágyfokozó, szerelmet bevonzó babonákkal teli recept van régmúlttól napjainkig. Az erdő mélyén teliholdkor a tűzön fortyogó üst tartalma, amelyet fehér ruhába öltözött szüzek táncolnak körül – a receptet inkább nem mondom el –, éppoly fontos szerepet tölt be hagyományainkban, mint az afrodiziákumok, melyek neve Aphrodité, a szerelem istennőjének nevéből származik. Az afrodiziákumok nem csupán vágyfokozók, hanem szorongásoldók is, ilyen az ánizs, a bazsalikom, fahéj, gyömbér, szerecsendió és a vanília.

Kovács-Nagy Eszter Anna
Nagy Eszter Anna
böjtszakértő
dietetikus

Szerelmes tea és szerelmes gondolatok

Esténként főzz le fél liter vaníliás zöld teát! Amíg állni hagyod, gyújts egy mécsest! Ülj le kedvenc kényelmes kis zugodba, és kortyolgasd el! Miközben iszogatod, érkezz meg a jelenbe, önmagadba, a szívedbe! Érezd és tudd: gyönyörű vagy! Húzd ki a hátad! Töltsd fel magad pozitív gondolatokkal, érzésekkel! Tudd, hogy megérdemled a jót, a szépet, a szeretetet!

A gondolatoknak, érzéseknek teremtő erejük van. Testünk 70-80 százaléka víz – a legjobb közvetítő közeg. Így amit gondolsz, érzel, egy pillanat alatt eljut tested minden sejtjéhez, feltölti azokat, és ezt fogod kisugározni magadból. Ha mosolyogsz, visszamosolyognak rád! Ha szereted önmagad – ezt kapod vissza!

Aurafényesítő bájital

A napi 2,5-3 liter tiszta víz, amire testünknek szüksége van az egészséges működéséhez, jól használható a vágyott érzelmek bevonzásához. Végy egy rózsakvarcot, egy hegyikristályt egy ametisztet és egy citrint. Ezeket mosd le vízzel és vedd a kezedbe, hívd el a Szerelem angyalát, és kérd, tisztítsa meg és töltse fel őket szeretettel. Mondd el tiszta kristályaidnak, mire vágysz: szerelem, párkapcsolat… Ezek után tedd őket 1,5 literes üveg vízbe, és idd ezt a vizet a nap folyamán. Ismételd ezt 21 napon át! Ez a kis praktika szépen átmossa a tested, és ez kihat az aurádra is. Mielőtt egy kézfogás létrejön, már találkoznak az auráink egymással, ezért fontos, hogy milyen érzéseket sugárzunk ki magunkból!

Auraszépítő ételek

Az ételeknek is jelentős tisztító, aurafényesítő hatásuk van. Egy méregtelenítő kúra kitisztítja a felgyülemlett mérgeinket – gondolati szinten is. Ennek felépítésében szakember segítségét kérjük, mert így lesz személyünkre szabva a program! Aurafényesítő téli ételek: reszelt alma reszelt répával, fahéjjal és mézzel, friss ananász, köleskása, csipkebogyótea és a csírák. Jót tesz, ha elhagyjuk a húst pár hétig.

Szerelembevonzó kurzus 6. rész: Szerelemdiéta

Teszteltük a gyakorlatot

Ági a Nők Lapja Café kérésére minden nap elvégzi a napi feladatsort, majd megosztja velünk tapasztalatait. De ki is ő, és mit gondol az egyedüllétről?

Szerelembevonzó kurzus 6. rész: Szerelemdiéta

„Elmúltam már 30 (félúton vagyok 32 és 33 között), úgyhogy nemcsak az évek, hanem férfiak is jöttek és mentek már az életemben. Ha nem is túl sokan, annyian biztosan, hogy idővel egyre nagyobbra és hosszabbra nőjön a bizalmatlanság két kapcsolat között. Nem vadászom a szerelmet, de persze örülök neki, ha megérkezik.

Szokás okosan azt mondani, hogy nyitott vagyok, nyitott szemmel járok, de biztos vagyok benne, hogy a hosszabb egyedül töltött periódusok nem a környezet és a külső hatások eredményei, hanem rajtunk is múlnak. Más kérdés, hogy meglátja-e az ember, min kell változtatnia, és hogy akar-e rajta változtatni. Látni már látom (idealizált elképzelésekkel, kötöttségtől való félelmekkel, beidegződött játszmák és némi kapcsolatfüggés), kérdés, hogy melyiken és hogyan akarok változtatni.”

„Megint itt vannak a pozitív gondolatok, kicsit már kezdek is megcsömörleni tőlük, de szerencsére legalább teázni és mécsesezni szeretek. Úgyhogy rászántam félórát az ügyre, igaz, vaníliás mécsesekkel és sima gyümölcsteával, mert nem akartam magam zöld tea általi álmatlanságra ítélni éjszakára. Rózsakvarcom és hegyikristályom van, ametisztet láttam már, a citrin pedig nagyjából semmit nem mond, szóval a rendelkezésre álló »kövekkel« dolgoztam. Nem hinném, hogy kizárólag az angyalok tapogatták korábban össze őket, úgyhogy vízen kívül mosogatószerrel is átmostam mindkettőt, bele az üvegbe, íze nincs, megkóstoltam, és igyekeztem megőrizni a komolyságom.

Fogalmam sincs, kellene-e valamit érezni az aurámon, de csak itthon ittam, lusta voltam magammal cipelni a flakont egész nap (észrevettem, hogy minden nap van valami pakk, amivel közlekednem kell, és egyre csak gyarapodik a számuk a feladatokban). A kaják teljesen finomak, reszelt almát répával még nem kombináltam, de rá fogok szokni, még ha a köleskására nem is (ez elég rosszul hangzik ugyanis). Szóval összességében ittam kristályos vizet, amivel nem volt gond, ettem répás almát és búzacsírát, ittam teát és vaníliás mécseseztem, olyan volt, mint egy mini házi wellness, csak hiányzott a masszőr.”

Szerelembevonzó kurzus 1. rész: Meditáció
Szerelembevonzó kurzus 2. rész: Önismeret
Szerelembevonzó kurzus 3. rész: Szexlecke
Szerelembevonzó kurzus 4. rész: Szerelemmantra
Szerelembevonzó kurzus 5. rész: Öltözködés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top