valentin2011

Miért nem mernek szemezni a magyarok?

A magyar társkereső nők és férfiak 18 százaléka nem mer szemezni, azaz szemkontaktussal felhívni magára és arra a tényre a figyelmet, hogy szabad és ismerkedne – derült ki egy friss felmérésből.
Nem mernek szemezni a magyarokNeked szerelmet hoz 2011? Itt és most kiderül! 

Egy pillantással kezdődik…

A válaszolók 54%-a sikerekről számolt be, 16% vallotta magát „igazi profi”-nak. 46% tehát sikertelen, bátortalan, vagy egyáltalán nem mer még csak rá sem nézni arra, aki tetszik neki. Pedig pszichológusok is megállapították már, hogy az emberi kommunikáció 65-75%-át úgynevezett nonverbális jelek alkotják, és az ismerkedés már jóval azelőtt megkezdődik két fél között, hogy akár egy szót is szóltak volna egymáshoz. Szintén pszichológusok figyelték meg spontán ismerkedések alkalmával, hogy a nők 51-féle jelzést adtak le egy adott szórakozóhelyen a férfi irányába, mire a férfi „fogta” a jeleket és kezdeményezni mert.

A szemkontaktus felvétele, a „szemezés” tehát elengedhetetlen része a flörtölési folyamatnak. Ha ezt nem jól műveli a társkereső, könnyen azt hiheti, hogy senkinek sem tetszik, holott valójában csak annyiról van szó, hogy senki irányába nem adta le a megfelelő „szabad vagyok, ismerkednék” metakommunikációs jelzéseket.

Felmérés a szemezésről: nem merünk

Ez is tanulható

Randi Andi társkereső coach azt vallja, hogy a flörtölést is, csakúgy, mint a szemezést, tanulni lehet. Szerinte a szemezést le lehet bontani három egyszerű elemre, ezek a következők: SZ mint szemkontaktus felvétele, E mint pozitív energia küldése a másik felé, és M mint mosolygás! A SZ.E.M.-ezés bár roppant egyszerűnek tűnik elméletben, annál nehezebb a gyakorlatban – amint azt a cikk elején idézett felmérés is mutatja.

Még a másikra mosolygás is nehéz, nemhogy a szemkontaktus megtartása egy másodpercnél tovább, főként azoknál, akik már elszoktak a flörtöléstől. Szerencsére rengeteg alkalom nyílik a SZ.E.M-ezés begyakorlására – büntetlenül lehet bárhol űzni ezt a sportot tömegközlekedési eszközön, munkahelyi menzán vagy a szórakozóhelyeken. Érdemes figyelni a másik reakcióját – zavarba jött, elnézett mellettünk, esetleg viszonozta a pillantást?

A „te férfiállat!” pillantás

A SZ.E.M.-ezés technika továbbfejleszthető! Egy 30-as társkereső nő és barátnője feltalálták a „te férfiállat!” pillantást. „Az elején nem tudtuk értelmezni, mit is jelenthet a pozitív energiaküldés, így kicsit megbolondítottuk a dolgot. Ha ránézünk valakire, nem pozitív energiát küldünk, hanem azt sugározzuk (csábosan), hogy ‘te férfiállat!’. Ez a »férfiállat-pillantás« határozottan bevált, barátnőm már többeket megbolondított vele.”

A „te férfiállat!” pillantás frenetikus hatása azzal magyarázható, hogy szexuális energiát küldünk a másik felé. Testtartásunk, arckifejezésünk is elárulja a másik számára tudattalanul is, hogy mire gondolunk. Merészebbek ezt a típusú pillantást is gyakorolhatják!

Forrás: Társkereső Kalauz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top