Valentin-nap

A szerelmes Oroszlán

Az Oroszlán világát a szerelem tartja mozgásban. Ez számára olyasmi, amit a végsõkig lehet dramatizálni. Imád szerelmes lenni és szereti a szeretõt játszani.





 Hogyan viselkedik a szerelmes Oroszlán

 






Ha pedig mi kapjuk ezt a szeretetet – akár férfi, akár nő Oroszlántól –, valószínűleg nem hasonlítható semmi eddig tapasztalthoz. Mágikus tehetsége van a teátrális viselkedéshez, romantikus és nagyvonalú.
Az Oroszlán elhalmozza ajándékokkal a szeretett személyt. Ezek többnyire drága, egzotikus és nehezen megszerezhető tárgyak, és általában olyan dolgok, amelyeket viselni kell. Mindenképp mutassuk ki, hogy mennyire örülünk a gesztusnak. Ha egy ajándékot nem megfelelő lelkesedéssel fogadunk, az teljesen összetörheti. Ő valóban szeret adni.

Az Oroszlán és a Mérleg számára a szerelem és a kapcsolatok mindenek fölött állnak, ideáik mégis különböznek. A Mérleg számára a szerelem csere, társkapcsolat, két különböző egyén találkozása. Az Oroszlán számára ez egy kreatív folyamat, és ennek központjában ő a Nap. Annyira szeret szerelmesnek lenni, és annyira imádja saját szerelmének elképzelését, hogy észre sem veszi partnerét.

Ettől eltekintve e jegy szülötte az ideális szerető. Tehetséges abban, hogy a szerelmi viszonyt mágikussá tegye. Stílusosan szeret, mindenféle gátlás nélkül, és természeténél fogva hűséges is. Olyan ideális kép él benne a szerelemről, hogy az örökké tart. Ha szeret, hegyeket mozgat meg, ha nem, akkor csak kihasznál.

Az Oroszlán, akár férfi, akár nő, féltékeny macska, és nem tűri, hogy fiatal kölykök szemet vessenek választott társára. Nagyon durva tud lenni, ha az ellenfelek eltávolításáról van szó. Bizonyos tekintetben élvezi a versengést, feltéve, hogy biztos talajon áll. Amit nem tud elviselni, az az árulás. Ez mélyen megsebzi, és ritkán felejti el.

Az Oroszlán nem csupán a hűséget várja el, hanem azt is, hogy úgy kezeljék, mint egy királyt vagy királynőt. Ez azonban kétélű kard. Egyrészt annyira szeretni való tud lenni, hogy egyébként is királyi bánásmódban akarjuk részesíteni, másrészt viszont néha kicsit idegesítő, hogy nem mindig ugyanazon mérce szerint ítéli meg önmagát és másokat.
Az Oroszlán harcol azért, akit szeret, és hűségesen megvédi. Lehet védelmező és támogató vagy borzasztóan gondoskodó, sőt az sem idegen tőle, hogy tényleg nagy áldozatot hozzon a szerelméért. Képes teljesen feláldozni önmagát, feladni mindent, és sohasem sajnálkozik emiatt.
Mindent egybevetve, az Oroszlán szerelmi viszonyai és házasságai érdekesek, és csak ritkán egyszerűek. Túlságosan temperamentumos teremtmény, belső képei és eszméi túl nagyszabásúak, hogy elkerülje a konfliktusokat az élet birodalmában. Amit az Oroszlán akar, az nem más, mint a totális szerelem, a mitológiai szerelem, az a szerelem, amiről a trubadúrok énekei szóltak hat évszázaddal ezelőtt.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top