Utazás

Thaiföld mesés desztinációi elérhetők a Qatar Airwaysszel (X)

Ha már Bangkok városát jól ismerjük, vagy különleges helyszínre vágyunk Thaiföldön belül, több választási lehetőségünk is van. A Világ Legjobb Légitársasága 2017-es Skytrax díjjal büszkélkedő Qatar Airwaysszel egy dohai átszállással elérhetőek egyéb thaiföldi desztinációk.


Phuket talán a legnépszerűbb desztináció Thaiföldön és ha nyaralásra, tengerpartra, napfényre és kedves helyiekre vágyik az ember, akkor a legjobb választás ez a város. A legjobb idő az utazásra a december és március közötti hónapok.

Ezen kívül választhatjuk az ország dél-nyugati partjainál fekvő Krabi 25.000 fős városát utazáshoz, amely leginkább a novembertől áprilisig tartó időszakban a legalkalmasabb a pihenéshez.

Csodálatos partjai és sziklás vidékei egyaránt nyújtanak kikapcsolódást és kalandozást az utazóknak. A partok mentén fekszik Tham Phra Nang a ‘Gyémánt Barlang’ néven ismert természeti kincs, amelynek aranyszínű mészkövei a napfényben az azúrkék vízről romantikus hangulatot kölcsönözve csillannak meg.

Az ország északnyugati részén, Bangkoktól kb. 700 km-re pedig Chiang Mai (ejtsd: Csiangmaj) látogatható, a város a kézművesség és művészet központja. Gazdasági életében fontos még a faipar, textilipar, ékszergyártás, járműgyártás (tuk-tuk riksa). Az észak rózsájaként emlegetett város jelentős és népszerű turistaközpont, közel a hmong, jao és karen törzsek településeihez. Éghajlata trópusi monszun, november végétől áprilisig száraz évszakkal. 2017. december 13-tól egy dohai átszállással elérhető a város a Qatar Airwaysszel.

Ha pedig valami különlegesre vágyunk, akkor érdemes elzarándokolni a Bangkoktól 130 km-re, délkeleti irányban fekvő Pattaya városába. Klímájának, tengerpartjának és szórakozóhelyeinek köszönhetően kedvelt turistacélpont. A Qatar Airways 2018. január 28-tól indít járatot ide, amely az 5. thaiföldi desztinációja lesz a hálózatában.


Ha Thaiföldön járunk, próbáljuk ki mindenképpen az olyan különlegességeket, mint a panaeng curryt, vagyis a száraz curryt vagy a massamant, amely a kókusz curryt jelenti burgonyával és földimogyoróval tálalva.

Budapestről  egy dohai átszállással is elérheti e csodás helyeket.  Fedezze fel Thaiföld aranyszínű homokpartját és mesés városait a Qatar Airways járataival!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top