Utazás
Szponzorált tartalom

Ezért imádjuk a magyar strandokat

„Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, az ember strandra jár, mert azért van itt ő...” – ugye te is gyakran dúdolod ezt az örök slágert, miközben lángost vagy kukoricát majszolsz a kedvenc strandodon?

Hiába, nincs az a felnőtt, aki ne gondolna nosztalgiával a gyerekkori nyarakra, amelyeknek a legtöbb esetben az egyik meghatározó eleme a strandolás volt. Mivel a tengerpartokra annak idején igen kevesen jutottak el, nem maradt más, mint a jó kis hazai vízpartok, amik sohasem okoztak csalódást. Manapság sincsen ez másképp, főleg, ha az ember megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Mert ahogyan van kedvenc közértünk, ahol az eladó mosolyával együtt teljes a bevásárlás, vagy van kedvenc játszóterünk, ahol nemcsak a gyerek kapcsolódik ki, hanem mi is elcsacsoghatjuk az élményeinket a sorstársainknak, ugyanúgy kötődünk a kedvenc strandunkhoz is. Hogy miért? Mert egyszerűen imádjuk a magyar strandokat.

Ha tökéletes helyszínt keresel a forró nyári napokra a család számára, akkor egészen biztos, hogy az egyik legjobb választás egy menő strand, ahol nemcsak te töltődhetsz fel, hanem a gyerekek is – ami már önmagában is kikapcsolódás neked. Amíg te a gyógyvizes medencében lazulsz, a gyerekek kitombolhatják magukat a gyerekmedencében. Vagy ha túl kicsik ahhoz, hogy magukra hagyjátok őket, a családi medencékben együtt élvezhetitek a strandolást. A mászókák, csúszdák sem hiányozhatnak a magyar strandokról, az igazán menő helyeken pedig vizes játszóteret is találtok. Az pedig már csak hab a tortán, ha olyan természeti környezetbe épült a strand, ami tökéletes kikapcsolódást nyújt nemcsak a testnek, hanem a léleknek is.

családdal nyaralni

Arról nem is beszélve, hogy párja nincs ennek az életérzésnek a világon: az imádott lángosunkat, palacsintánkat, gofrinkat, kukoricánkat ugyanolyan töretlen lelkesedéssel fogyaszthatjuk manapság is, mint gyerekkorunkban. Az elmaradhatatlan fagyizásoktól pedig a kígyózó sorok sem vethetnek vissza senkit manapság sem. A legtöbb helyen ugyan már nem azok a kényelmetlen, régi, színes, fémvázas székek sorakoznak a büfék előtt, amiket annyira szerettünk, de a kényelem mostanság felülírja a nosztalgiát. A nyakba akasztós műanyag pénztárcák ideje is lejárt, a legtöbb helyen biztonságos szekrényekbe zárhatjuk az értékeinket. Sőt a csattogó papucsokból is egyre kevesebbet hallani, de talán nem is hiányoznak azok már senkinek sem.

Na, megtervezted már, hogy melyik strandra mentek legközelebb? Ha még nem, hallgasd meg ezt a kedvcsinálót.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top