Utazás
Szponzorált tartalom

Amiért nyáron is imádjuk Ausztriát

Az Alpok egyik legszebb útja, a csodás természeti környezetben futó panoráma út nemcsak gyalog, hanem kerékpárral és motorral is bejárható.

Ha az ember álmai utazási élményeiről mereng, első körben olyan elérhetetlen, távoli célok lebegnek a szeme előtt, amiket nem biztos, hogy meg tud valósítani. Valamilyen berögződött rossz szokás ez, hajszolni az elérhetetlent, sopánkodni, hogy úgysem jutunk el sohasem oda, és belenyugodni, hogy nem lehet a miénk. Ám sok esetben épp ezzel a hozzáállással vagyunk önmagunk ellenségei, na meg azzal, hogy nem a közvetlen környezetünkben keressük az elérhető csodákat. Például a szomszédos Ausztriában, aminél kellemesebb és vagányabb aktív pihenést nyújtó helyet el sem tudunk képzelni. Ezek a csodák ráadásul néhány óra autózással megkaparinthatóak. Az osztrák téli síparadicsom nyáron olyan nyugalmat árasztó, ám mégis nyüzsgő turistaparadicsommá változik, ahol minden korosztály megtalálja a legjobb feltöltődést kínáló lehetőségeket.

Nem véletlenül kezdjük a varázslatos helyek sorolását a Dachstein Skywalk kilátóval, az UNESCO Világörökséghez tartozó helye ugyanis valóban annyira lenyűgöző, hogy legalább egyszer mindenkinek látnia kell. A több ezer méter magasan, a hóborította hegytetőn épített kilátóról olyan mesés látvány tárul az ember szeme elé, amihez fogható csak nagyon kevés van. Mivel a dachsteini gleccservasút felviszi a kirándulókat egészen 2700 méterre, nem szabad megijedni az elérhetetlennek tűnő magasságtól, ahol több száz hegycsúcs magaslik, és ahonnan jó idő esetén Csehországig és Szlovéniáig is el lehet látni.

utazás ausztria

Nyaralás az osztrák Alpokban? Persze, hogy igen! Hogy miért? Mert azt az egyedi életérzést, amit ez a világa ad, sehol máshol nem tapasztalhatjuk. Az ősi nyugalom, amit a hegyek, völgyek évezredek óta őriznek, a friss levegő, a csend, mind-mind hozzájárulnak a miliőhöz, ami valóban egyedi és megismételhetetlen. Az a négy millió ember, aki az Alpokban él, ennek a szerelmese. A hegylánc környezeti gazdagságát több mint négyezer növényfaj adja. Hegycsúcsai megszámlálhatatlanul sokasodnak egymást ölelve, némelyik akár háromezer méter fölé magasodva. Az Alpok csodáit gyönyörűen szemlélteti az a panoráma útvonal, ahol fenyvesek, vízesés, gleccserek, na meg Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Grossglocknert is bemutatkozik a kalandra vágyóknak. Jó hír, hogy nem csak gyalog, hanem kerékpárral és motorral is járható az út, ami még vonzóbbá teszi a felejthetetlen aktív osztrák kalandot.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top