Utazás
Szponzorált tartalom

Aktív pihenés nyáron?

Ha elérhető közelségben nyári élményeket keresel, nem kell messzire menned, annál inkább magasra. Biztosan nem bánod meg, ha a Dachstein Skywalk kilátót is meglátogatod.

Vannak, akik imádják a hasukat süttetni a napon, és számukra a nyaralás mást sem jelent, csak egész nap henyélést a vízparton, míg szép számmal akadnak olyanok is, akik el sem tudják képzelni a kikapcsolódást a fenekükön ülve. Az aktív pihenés szerelmeseinek van egy jó hírünk: a közelben, néhány órányira Magyarországtól csodák várják a feltöltődni vágyókat. Mesés gyalogtúraútvonalak, izgalmas kerékpárutak a természet lágy ölén, tiszta, magaslati levegő, strandok, tófürdők, rafting, golf, na és azok a sokat látott történelmi kastélyok. Igen, Ausztriáról van szó, azon belül is Schladming-Dachstein régióról. A környék ugyanis nemcsak a téli sportok űzőinek kínál felejthetetlen programokat, hanem a nyáron útra kelőknek is.

Akik ismerik Schladming-Dachstein nevét, jó eséllyel a téli kikapcsolódást kötik az osztrák síparadicsomnak is helyet adó régióhoz. Ám itt az ideje más szemmel nézni a szép vidékre, ugyanis az nyárra olyan kikapcsolódást ígér, ami egyedi módon ötvözi az aktív feltöltést és a nyugalmat. A környék nem véletlenül a túrázók kedvelt célpontja, változatos nehézségű, szebbnél szebb útvonalak várják a gyalogosokat és a biciklivel kirándulókat. A vállalkozó kedvűek a magas csúcsok meghódítását is célul tűzhetik, azok pedig, egy varázslatos szépségű kerékpárutat keresnek, ne is kutassanak tovább: az Ennsradweg útvonal az egyik legszebb folyó menti bicikliút, amely Stájerországon is áthalad.

ausztriai nyaralásEgy kellemesen fárasztó, túrázással telt nap után mi is lehetne jobb, mint egy osztrák tófürdőben lazulni! Akik pedig a múzeumokat, várakat vagy kastélyokat látogatnak szívesen, ezt is megtehetik a mesés vidéken. Az izgalmas kalandokat keresők raftingolhatnak vagy kajak-kenuzhatnak. A Gesäuse Nemzeti Park csodálatos környezete pedig minden korosztály számára tartogat szépségeket, míg az igazi osztrák hangulatú falvak, városok megdobogtatják a kirándulók szívét is. Stájerország legnépszerűbb nevezetessége, a Dachstein Skywalk kilátó, az UNESCO Világörökségéhez tartozó Dachstein-gleccser meglátogatása kötelező program azok számára, akik festői környezetben szeretnék aktív pihenéssel tölteni a vakációjukat.  Nem kell megijedni, a dachsteini gleccservasút felvisz egészen 2700 méterre, ahonnan a világon egyedülálló látvány tárul az ember szeme elé: több száz hegycsúcs magaslik a mesés horizonton, jó idő esetén pedig egészen Csehországig és Szlovéniáig is el lehet látni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top