Utazás

5 izgalmas fesztivál, amit neked is látnod kell!

Tudod, melyek a legmenőbb fesztiválok a határon túl, és hol buliznak nyáron a külföldi fiatalok? Ezek a fesztiválok azok, amik egész Európát lázban tartják!

Ha nemcsak itthon, hanem külföldön is szeretnél belekóstolni a fesztiválok világába, ezekre a helyekre látogass el, nem fogsz csalódni!

  

5 izgalmas fesztivál, amit neked is látnod kell!

Primavera Sound, Spanyolország (június 1. – június 3.)

Barcelona magában is gyönyörű, számos látnivalót tartogat, de ha egy tengerparti fesztiválra vágysz, akkor a Primavera Soundon a helyed! A lemenő nap fényében andalító, vagy épp pörgős dallamokat hallgatni felejthetetlen élmény, ráadásul a zenei paletta rendkívül sokféle, így kedvedre válogathatsz a stílusok között. Ha a városban jársz, feltétlen nézd meg Antoni Gaudí építészeti remekműveit, mint amilyen a Sagrada Familia katedrális, a Santa del Maria templom vagy a Pedrara lakóépület, lejts végig a La Rambla sugárúton, barangolj a hangulatos, gótikus negyedben, és add át magad a latin életérzésnek.

Tomorrowland, Belgium (július 21. – július 30.)

Belgiumban az európai kultúra és építészet otthonában 2005 óta rendezik meg itt a világ egyik legnagyobb és leglátványosabb elektronikai zeneünnepét, a Tomorrowlandet. A számos díjat nyert fesztiválra készítsd fel a retinádat, és a dobhártyádat is, mert olyan látványban lehet részed, és olyan hangzásvilágot tapasztalhatsz, amit sehol máshol. A fesztivál után pár napot még érdemes kint töltened Belgiumban, ugyanis sok felfedezni valót tartogat az ország: készülj fel, hogy a Walibi vidámpark, a botanikus kertjéről híres Leuven, a csodás kikötő, Antwerpen, és Ghent virágokkal borított városa biztosan rabul ejt majd.

 

5 izgalmas fesztivál, amit neked is látnod kell!

Pinkpop, Hollandia (június 3.-június 5.)

A tulipánok hazájában, Hollandiába érdemes kilátogatod, ha szereted a popzenét, és a rockot sem veted meg. Ha eljutsz a világ egyik legrégibb és legnagyobb pop- és rockzenei fesztiváljára, a Pinkpopra, akkor feltétlen szánj időt magára az országra is! Amsterdamban barangold be a Van Gogh Múzeumot, Lisse városában a csodás tulipánkerteket és Zaandamban a malmok mesebeli táját!

Nuits Sonores, Franciaország (május 23. – május 28.)

Nuits Sonores Franciaország első számú elektronikus zenei és indie-fesztiváljának Lyon ad helyet május végén. A fesztivál előtt érdemes pár napot eltöltened a Lyonban, felfedezned a világörökség részét képező belvárost, a Place des Terreaux 69 szökőkútját, a szépművészeti múzeumot és a bazilikát.

 

5 izgalmas fesztivál, amit neked is látnod kell!

Glastonbury, Anglia (június 21. – június 25.)

A fesztivál népszerűségét mutatja, hogy 2015-ben 25 perc alatt fogytak el a jegyek, ami nem csoda, ha sorra vesszük, kik szoktak itt fellépni: Johnny Cash, Stevie Wonder, Beyoncé, Lady Gaga vagy épp Joe Cocker. A fesztivált 1970-ben Michael Eavis a saját farmján indította útjára, a belépőkért mindössze egy fontot számoltak fel, a jegy mellé pedig egy ingyen pohár tejet is adtak. Angliába a fesztiválon kívül is érdemes elutaznod: a Big Ben, a Tower, a Westminster-apátság, a Windsor-kastély, és még számos, csodás emlékmű várja, hogy felfedezd!

 

Olvass még utazás témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top