Utazás

Dugig lesznek a szállodák pünkösdkor

A foglaltság várhatóan a tavalyi szinten alakul, bár a közelgő nyári szünet bekavarhat.

A telt házas húsvéti időszak után pünkösdkor is hasonló foglaltságot vár a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) – írja hétfői számában a Magyar Hírlap.

A szállodák átlagos foglaltsága országosan két százalékponttal, 61,3 százalékra nőtt 2018-ban az előző évhez képest – mondta el a lapnak Sárvári-Deák Zsófia, a MSZÉSZ főtitkára. A bruttó átlagárak is nőttek, ahogy az országos bruttó bevételek csaknem kilenc százalékkal, 453 milliárd forintra emelkedtek.

A rekorderedmények főleg az erős belföldi keresletnek köszönhetők. Ezt igazolja, hogy a magyar vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma országos szinten 4,3 százalékkal, a külföldieké 1,8 százalékkal nőtt 2017-hez képest. A 2018. évi szállodai vendégéjszakák számának 45,7 százalékát a belföldi vendégek generálták.

A pünkösdi előrejelzéssel kapcsolatban a főtitkár elmondta, hogy idén sok szálloda 80 százalék feletti foglaltságra vagy csaknem telt házra készül.

Az MSZÉSZ szerint a foglaltság idén is várhatóan a tavalyi szinten alakul, de amiatt, hogy a hosszú hétvége közel esik a nyári szabadságokhoz, illetve a tanévzáráshoz, elképzelhető, hogy több, főleg gyerekbarát szállodában a tavalyi szint alatt marad foglaltságban és bevételekben az idei pünkösdi időszak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top