Utazás

Szó szerint kidobálta az embereket az égő roncsból a hős légiutas-kísérő

Neki is köszönhető, hogy sokan túlélték a katasztrófát.

Negyvenegy ember halt meg az Aeroflot SSJ-100-as utasszállító gépének moszkvai kényszerleszállása során vasárnap. A szerencsétlenséget 37-en élték túl. A Rosszija 24 hírtelevízió tudósítása szerint legalább további két súlyosan sérült is van. A túlélők közül 33-an utasok, négyen pedig a személyzet tagjai.

Egyikük a 34 éves légiutas-kísérő, Tatyjana Kaszatkina, aki a gallérjuknál fogva hajította ki azokat az utasokat, akik sokkot kaptak a gép testét nyaldosó lángoktól, és ijedtükben nem tudtak megmozdulni. Kaszatkina szerint kénytelen volt drasztikus lépéseket tenni, és a futópályára lökni az embereket, mert sokan lefagytak, mások meg nem tudtak továbbmenni azoktól, akik – érthetetlen módon – a csomagjaikkal bajlódtak a lángoló gépen.

A Moszkva–Murmanszk járat a földet érést követően gyulladt ki, az utasok nagy részét felfújt csúszdán mentették a gépből. Nem sokkal a landolás után a gép felrobbant.

Villámcsapás okozhatta a hibát

A kapitány és Kaszatkina is azt nyilatkozta, hogy egy villámcsapás okozta a meghibásodást. A hivatalos vizsgálat még zajlik. – Minden nagyon gyorsan történt. Bár még nem állt meg a gép, az emberek már felálltak, és elkezdtek előrenyomulni – mondta Kaszatkina.

A túlélők azt mondják, csakis a légiutas-kísérők gyors reakciójának köszönhető, hogy túlélték a katasztrófát. Az egyik steward, a 22 éves Makszim Mojszejev életét vesztette, mikor a bent ragadt utasokat próbálta menteni.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top