Utazás

Csodával határos módon túlélte a potyautas, hogy a repülőgép futóműházában utazott

A behúzott kerekek mellett utazni több okból is életveszélyes, a férfi mégis túlélte.

Csodával határos módon túlélt egy potyautas egy 2 órás utat az Air France A320-asának futóműházában.

A potyautas április 14-én, a guadeloupe-i Pointe à Pitre Nemzetközi Repülőtéren mászott be a gépbe, amely a Francia Guyanában található Cayenne felé tartott. Azt nem tudni, hogy a férfit mikor és hogyan fedezték fel a futóműházban – írja az Airportal.

Az viszont rejtély, hogyan élhette túl a repülést:

  • 2500 méteres magasság fölött komoly veszély a kihűlés, ám a gép 9200 méteres utazó magasságban repült, ahol akár -50 fok is lehet,
  • ilyen magasságon rendkívül ritka a levegő, az ember pár perc alatt oxigénhiányos állapotba kerül, elájulhat és meg is halhat,
  • a futóműházban eleve kicsi a hely, és a futómű behúzásakor jól kell helyezkedni, nehogy a kerekek agyonnyomják a potyautast.

Akik mégis bemásznak a futóműaknába, sok esetben öntudatlan állapotba kerülnek, és amikor a pilóták leszállás előtt kiengedik a repülő futóművét, ők több száz méteres magasságból kizuhannak. Esetleg földet éréskor, nagy sebességnél esnek ki a repülőből, és emiatt halnak meg.

Amellett, hogy nem tudni, miként élhette túl ez a potyautas a repülést, az sem világos, hogyan juthatott fel a repülőgépre észrevétlenül. A francia csendőrség vizsgálja az ügyet.

(Illusztráció: Air France)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top