Utazás

Tavaszi fesztiválok:  töltekezz élményekkel!

Van, ahol már elkezdődött a fesztiválszezon, másutt áprilisban áldozhatunk a kultúra és a kikapcsolódás oltárán. Azoknak, akik színes, változatos, tartalmas tavaszi programokra vágynak, mindenképpen érdemes ellátogatniuk a tavaszi fesztiválokra.

A változó időjárás néha ugyan ránk ijeszt, de már kijelenthetjük, hogy a bőrünkön érezzük a tavaszt. A testünk többek között a tavaszi fáradtsággal jelez, a lelkünk viszont szárnyal, kikívánkozunk a napsütésbe, és alig várjuk a színesebbnél színesebb tavaszi programokat. A sokak által kedvelt tavaszi fesztiválok azért tökéletesek a következő hétvégékre, mert az ország számos pontján kínálnak változatos programokat és lehetőséget az egész családnak.

eger fesztivál

Eger nemcsak a fesztiválok idején hívogat

Irány Eger!

Az Egri Tavaszi Fesztivál mottója nem véletlenül lett Csillagtól Csillagig. A március 15-től április 28-ig zajló programsorozat 45 napja során mindenki megkaphatja azt, amire vágyik: előadások, kiállítások, koncertek, zene, tánc, színház és számos képzőművészeti program várja az érdeklődőket. A fesztiválhangulat ilyenkor garantált Egerben, így egy kellemes séta is tartogathat izgalmas meglepetéseket. Az ínyenceknek érdemes ellátogatni az egri Hungarikum Piknikre, és ha már Eger, akkor a borokat sem szabad kihagyni, többek között egy Bikavér túra keretében a Szépasszony völgyben is ismerkedhetünk az isteni nedűkkel. 

Összművészeti élményekkel

A Budapesti Tavaszi Fesztivál a kulturális élvezetek jegyében számos világsztárral kényezteti közönségét. Itt lesz Jordi Savall, Joseph Calleja, Ji, Kristjan Randalu, a Theater Basel Balettegyüttes, Eric Whitacre, David Liebman, Judith Hill is. Az összművészeti rendezvénysorozat április 5-től 22-ig tart. A változatos programokat felvonultató eseménysorozat szinte minden zenekedvelőnek kínál kellemes élményeket: a klasszikus zenétől az operán át a balettig, a színházi előadásokig, a könnyűzenei koncertekig válogathatunk a felhozatalból. Liszt Ferenc művészete minden évben fontos szerepet tölt be a fesztiválon, idén sem lesz ez másképpen: április 11-én Faust-szimfóniája csendül fel, és egy különleges Liszt-koncertet is meghallgathatunk a Philharmonia Chor Stuttgart előadásában.

Változatosan

Az idei Debreceni Tavaszi Fesztivál legfőbb motívuma a műfajgazdagság a közönség nagy örömére. A szervezők nem titkolt szándéka az, hogy évről érve minél több művészeti ágban kínáljanak értékes programokat: a komolyzene mellett könnyűzenei- és dzsesszkoncertek várják a vendégeket, színes színpadi, színházi előadásokkal és a táncprodukciókkal tarkítva a repertoárt. Természetesen a képzőművészet is teret kap a fesztiválon. Zenél majd a Kaláka együttes, Lackfi Jánossal is találkozhat a közönség. A bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi tart majd előadást, és felcsendülnek Cserháti Zsuzsa nagy slágerei is ismert művészek előadásában. A debreceni tavaszi fesztivál március 15-27 között zajlik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top