nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
3 trendi úti cél tavaszra

3 trendi úti cél tavaszra

Ha van szabad hétvégéd idén tavasszal, mindenképpen utazzatok el barátokkal vagy a családdal egy viszonylag közeli országba kikapcsolódni, feltöltődni pár napra. Íme a 3 legtrendibb desztináció.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A fapadosok világában már nem okoz gondot jó időben, jó áron jegyet foglalni egy olyan városba, ami repülővel maximum 2-3 óra alatt elérhető. Pár nap alatt hihetetlen mennyiségű élménnyel és újdonsággal gazdagodhatunk, érdemes hát nekivágni.

Szaloniki

Görögország második legnagyobb városa. Az egykori Macedónia területén található, hódító Nagy Sándor szülőföldje. Egészen elképesztő látványt nyújt a tengerpart mellett magasodó város. Viszonylag alacsony árak, gyönyörű táj, isteni ételek és a közeli Halkidiki-félsziget strandjai várnak ránk, ha ide repülnénk.

Pinterest

undefined

Plovdiv

Bulgária második legnagyobb városa, csak a főváros, Szófia előzi meg lélekszámban. Az egykori Trákia fővárosa volt. Ez az a hely, ahonnan a görög mitológia szerint Dionüszosz és Orpheusz származott. A belváros a bolgár reneszánsz művészet tökéletes példája: meseszép, történelmi hangulatú kis házak sorakoznak benne különleges ablakokkal és vakolattal.

Pinterest

undefined

A Coruña

Spanyolország északi régiójában, Galíciában található. Az egykor kelták lakta vidék gazdag történelmi emlékekben, híres zarándokhelye, Santiago de Compostela mellett érdemes ellátogatni például A Coruñába is. A történelmi belváros szűk utcácskáival rabul ejti az ide látogatót, de ne hagyjuk ki a Herkules tornyából és a világítótoronyból nyíló, ámulatba ejtő tengeri panorámát se.

Pinterest

undefined

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon