nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Eltűnt egy teljes tó Magyarországon

Eltűnt egy teljes tó Magyarországon

Rossz volt a vízminősége, szándékosan engedték le a Harangodi-tó vizét.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Néhány napja eltűnt a víz a tározóból Nagykálló-Harangodon, megdöbbentő felvételeket osztottak meg a Facebookon a száraz tófenékről – írja az Infostart. A szon.hu utánajárt annak, hogy mi történt: mint kiderült, a tavat kezelő Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG) szándékosan engedte le a kedvelt horgászparadicsom vizét.

Fotók: Levadászva Csoport / Facebook

A FETIVIZIG támogatást kapott a tározón és azt tápláló Kállai-főfolyáson végzendő felújítási munkákra Az 1979-ben épült tározón üzembe helyezése óta nem volt nagyobb mederkotrás, ezért az évek alatt leülepedett iszap kedvezőtlen hatással volt a tározó vízminőségére.

A kivitelezés első lépése az iszap kiszárítása, majd jöhet a mederkotrás és a feltöltés. A szakemberek azt remélik, hogy kedvező hidrológiai helyzet esetén a jövő évet már megfelelő vízkapacitással tudja kiszolgálni a tározó.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon