nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Fantasztikus, 108 éves videó New York utcáiról

Fantasztikus, 108 éves videó New York utcáiról

Lenyűgöző, mennyire más volt az a világ, mint amelyben ma élünk.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Nemrégiben került elő egy 108 éves kisfilm New York városának mindennapjairól. Lebilincselő nézni, mennyire más volt a mindennapi utcai élet alig több, mint száz évvel ezelőtt.

Az emberek nem siettek, újságot olvastak, meg-megálltak, beszélgettek. Nézd meg a férfiak tartását, a kalapokat, a nők tündéri esernyőit, a hosszú szoknyákat, zsabókat.

Az 1911-ben készült felvételeket a New York-i Modern Művészeti Múzeum tette közzé kiváló minőségben, a fenti videó ennek egy olyan változata, amely élethű hangokkal teszi még valóságosabbá az életképeket.

Az eredeti felvételeket egy Svenska Biografteatern nevű svéd cég operatőre készítette, a csapatot azért küldték el mindenhová a világba, hogy filmet készítsenek a legismertebb helyekről.

(Deluxe.cafeblog.hu)

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon