Utazás

Felállították a vonaton a szklerózis multiplexes lányt, mert „nem látszik rajta, hogy beteg”

A 24 éves lányt már többször érte kellemetlenség, amiért ragaszkodik az ülőhelyéhez a tömegközlekedésen.

Igaz, hogy Amelia Ayres egy csinos, fiatal, ránézésre egészséges 24 éves lánynak tűnik, de sajnos a háttérben komoly betegséget cipel: a brit lánynak szklerózis multiplex autoimmun betegsége van, ami gyakran okoz végtagfájdalmakat, látási nehézségeket, szédülést és rosszullétet.

Amelia ezért érthető módon igyekszik mindig leülni a tömegközlekedésen, ám ezt sokan nem nézik jó szemmel. A lány elmesélte, hogy nemrég egy férfi bunkón rászólt, hogy adja át neki a helyét a vonaton, mert a hosszú lábai miatt extra ülésre van szüksége.

„Anyukám magyarázta el neki, hogy beteg vagyok, és elővettük az akadályoztatottsági kártyámat is – ekkor szó nélkül odébbállt” – mondja a lány. „Az emberek mindig furcsán néznek rám, mikor a mozgássérültmosdóba megyek, vagy mikor a fogyatékkal élőknek fenntartott pénztárhoz állok sorba” – teszi hozzá Amelia, akit egyre többször dönt le a lábáról a krónikus fáradtság. Hogy elősegítse a betegségével kapcsolatos tudatosságot, a lány nemrég egy Facebook-oldalt hozott létre, ahol beszámol a szklerózis multiplexet érintő tünetekről.

thesun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top