nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Építészek terveztek menő házikókat kóbor állatoknak

Építészek terveztek menő házikókat kóbor állatoknak

A fából készült házikókban vízhez és élelemhez juthatnak az otthontalan cicák és kutyák.
Gyöngy Orsi
Gyöngy Orsi
f Ajánlom

Latin-Amerikában a kisállatok 25 százaléka él az utcákon és szenved alultápláltságtól vagy más betegségtől. A kóbor állatok száma Ecuadorban is folyamatosan növekszik: a helyzet olyan súlyos, hogy már a kormány is dolgozik rajta, igazi változást mégis az olyan konkrét kezdeményezések hozhatnak, mint amivel a Natura Futura Arquitectura állt elő.

Az építésziroda dolgozói apró házikókat építettek fel szerte Babahoyo városában, amiben a cicák és a kisebb testű kutyák menedékre lelhetnek. A házikókat víz- és ételadagolókkal szerelték fel, ezeket bárki feltöltheti. 

Az építészek hamarosan a házikók egy fokkal nagyobb, kutyáknak szánt verzióival is elkészülnek.

designboom

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon