Utazás

Elromlott az ablaktörlő, kézzel törölte a szélvédőt a villamosvezető az esőben – fotó

Szegeden történt az eset, fénykép is készült.

Nem működött az ablaktörlője az egyik villamosnak Szegeden hétfő reggel, a jármű mégis közlekedett a szakadó esőben – írja a Délmagyar.

A járművezető minden megállóban leszállt, hogy kézzel hajtsa meg az ablaktörlő lapátot. Erről a portál egyik olvasója számolt be, aki csak emiatt érte el a villamost. Elmondása szerint amíg az utasok fel- és leszálltak, a villamosvezető mindig leszaladt egy percre, hogy letörölje az esőcseppeket.

A Délmagyar megkereste az ügyben a Szegedi Közlekedési Társaságot. Ők azt nyilatkozták, hogy ilyen spontán műszaki problémák esetén a járművezetőre bízzák, hogy biztonságosan és a KRESZ előírásait betartva végig tud-e menni a vonalon. Szerintük a vezető ebben az esetben „helyesen és életszerűen” járt el, hiszen megoldást talált rá, hogy az utasokat is továbbvigye, illetve a villamost is eljuttassa a végállomásra, ahol intézkedhettek a javításról.

Kattints a képért:

Kézzel törölte a vezető a 4-es villamos szélvédőjét a szakadó esőben - fotó

A furcsa esetet egy munkába igyekvő kollégánk vette észre, de neki még jól is jött a kisebb műszaki hiba. A Brüsszeli körúti megállóban szállt fel a Kecskés felé tartó 4-esre, és csak azért nem késte le, mert a jármű vezetője kiszállt, és kézzel hajtotta meg az ablaktörlő lapátot, hogy lesöpörje a szélvédőről az esővizet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top