Utazás

Budapest lett Európa legjobb úti célja

Újabb komoly elismerést kapott a magyar főváros.

Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat. Január 15. és február 5. között több mint félmillióan szavaztak a kedvenc európai úti céljukra, a közönségszavazáson a magyar főváros lett az első – közölte a European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet.

A szervezet kiemelte, hogy még egy győztes sem kapott ekkora nemzetközi támogatást és ennyi országon kívüli szavazatot: a Budapestre adott szavazatok 77%-a Magyarország határain kívülről érkezett, főként az Egyesült Királyságból, az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból. Budapest többek között Párizst, Athént, Londont, Firenzét, Genfet is megelőzve került a ranglista élére.

Az EBD szerint az elismerés tíz év munkájának a gyümölcse, ez idő alatt Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat, startupokat és utazókat vonz a világ minden részéről. A kultúrába és az örökségvédelmi projektekbe fektetett támogatások hatására Budapest Európa egyik legszebb városa lett, és a kontinens egyik legerősebb turisztikai brandjével büszkélkedhet. A város világszerte ismert és elismert úti cél mind a turisták, mind a turisztikai szakma körében.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top