Utazás

Nem engedték fel a vakvezető kutyát a Wizz Air egyik járatára (Frissítés: reagált a Wizz Air)

Egyelőre nem világos, miért nem.

Nem engedtek fel egy vakvezető kutyát a Wizz Air londoni repülőjáratára péntek reggel. Erről a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány számolt be Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a Fülöp nevű kutyus minden egészségügyi papírja rendben volt, ahogyan a gazdi repülőjegye is, így egyelőre nem világos, miért nem szállhattak fel a gépre.

Máté tőlünk kért segítséget, munkatársaink pedig mindent megmozgattak a gyors megoldás érdekében, beszéltek a reptérrel és angliai kollégáinkkal is.
Máté ezt írta Fülöp naplójába nemrég: Háááát… Nem sikerült felszállnunk a nagy madárra, pedig minden papírom megvan a felszálláshoz. Az utolsó pillanatban visszafordítottak minket, azóta tanácstalanul várakozunk. Úgy tűnik az én mancsaimnak kell kitaposni az utat a vakvezető kutyák előtt. Reméltem, hogy már külföldről írhatok nektek. Fülöp

– olvasható az alapítvány bejegyzésében.

Frissítés:

A Wizz Air néhány órával később közleményt adott ki a hír kapcsán. Ezt az alábbiakban változtatások nélkül közöljük.

A Wizz Air ma reggeli Budapest-London Luton járatára egyik utasunk egy kísérőkutyával érkezett. Az Egyesült Királyságban az Európai Unió más országaihoz képest szigorúbbak a rendelkezések, melyek az állatok behozatalát szabályozzák. Budapesti földi kiszolgáló partnerünk a kísérőkutya minden engedélyét és szükséges papírját alaposan megvizsgálta, nehogy egy esetlegesen hiányzó irat miatt visszafordítsák a látássérült utast és a kísérőkutyáját Londonból. Az iratok átvizsgálása a tervezettnél tovább tartott, így utasunk sajnos nem tudott elrepülni az eredetileg tervezett reggeli járattal. Az érintett utast és Fülöpöt (a kísérőkutyát) a légitársaság díjmentesen átfoglalta a következő Budapest-London Luton járatára, amellyel azóta el is repültek. A Wizz Air őszintén elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top