Utazás

A gyerekét is elvehetik a Kanadából kitoloncolt magyar édesanyától

De ő a végsőkig harcol érte.

Borzasztó helyzetbe került egy magyar édesanya, S. Krisztina, aki évekkel ezelőtt Kanadában ment férjhez egy helyi férfihoz, házassága azonban szétesett, két Magyarországon született gyermekével krízisszállóra került. Azt gondolta, ennél már nem lehet rosszabb, a napokban azonban, mivel csak egy lejárt látogatói vízuma volt, kiutasították az országból. Volt férje eközben kieszközölt egy bírósági végzést, ami kimondja, hogy a nő harmadik, Kanadában született gyermekének az országban kell maradnia; vagyis Krisztina elveszítheti őt – írja a Blikk.

Az édesanya azonban elhatározta, hogy a végsőkig harcolni fog gyermekéért, nem hagyja, hogy elszakítsák tőle a 4 éves kisfiút. Korábban már beadott egy kérelmet, hogy az országban maradhasson, ám ezt a bíróság elutasította.

De nem adom fel: ismét a bírósághoz fordultam, és az utolsó percig küzdök azért, hogy a fiammal maradhassak. Ráadásul nincs hova vagy kihez hazajönnünk, a nagyszülők már rég nem élnek

– mondta a lapnak.

Kanadában rendeztük be az életünket, a lányok itt tanulnak, itt vannak a barátaink. Mia alig beszél magyarul, nem tudom, mi lesz vele, ha vissza kell jönnünk Magyarországra. Szeretem a hazám, de számomra a gyermekeim a legfontosabbak. A kisfiam nélkül pedig elképzelhetetlen az életem

– tette hozzá.

Rónai Péter ügyvéd a Blikknek azt mondta: ahhoz, hogy az édesanya Kanadában maradhasson, azt kellene bizonyítani a bíróságon, hogy a gyermek legalapvetőbb érdeke, hogy ne anya nélkül nőjön fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top