Utazás

Fizetnek érte, hogy 3 hónapra egy festői szépségű olasz faluba költözz a nyáron

Mutatjuk, hogyan lehet pályázni.

Az Airbnb kiválaszt négy embert, akik idén nyáron három hónapot tölthetnek egy Grottole nevű, festői szépségű délolasz falvacskában. A szerencsés kiválasztottaknak egy Wonder Grottole nevű helyi nonprofit szervezet munkáját kell majd segíteniük, amelynek célja az elnéptelenedőben lévő kis falu újraélesztése.

Grottolénak jelenleg mindössze 300 lakosa van, és mintegy 600 ház áll üresen, pedig a képek alapján mesébe illően szép. Az ingyen szállás mellé 900 euró költőpénz is jár, és még az utazás költségeit is állják. A dolog „munka része” nagyjából annyit jelent, hogy a nyerteseknek olasz nyelvleckéket és főzőórákat kell venniük, és részt kell venniük a helyi közösségi életben.

Az álomnyaralásra a világ bármely országából lehet pályázni, egészen február 17-ig. A jelentkezőknek az adataik megadásán túl azt is meg kell fogalmazniuk, miért szeretnék Grottoléban tölteni a nyarat. A honlap szerint akár párként is lehet jelentkezni.

Ha érdekel a lehetőség, kattints erre a linkre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top