Utazás

3 népszerű hely, ami télen mutatja legszebb arcát

Tájak, helyek, amelyek sokkal szebbek télen, mint nyáron!

Aiguille du Midi – Francia-Alpok

A 3842 méter magas hegycsúcs a Mont Blanc-masszívum részeként arról nevezetes, hogy a második legmagasabb pont Európában, ahová felvonóval is feljuthatunk (20 perc alatt érünk fel a kontinens legmagasabban fekvő kilátópontjára). A kilátóból káprázatos látvány tárul elénk, és ezen a nem mindennapi helyen még kávézót és ajándékboltot is találunk.

tel, latvany

Neuschwanstein várkastély, Németország

Ha ismerősnek tűnik a látvány, nem véletlen! Ez a gyönyörű épület ihlette ugyanis a Walt Disney rajzolóit arra, hogy létrehozzák Csipkerózsika otthonát. II. Lajos bajor király személyes vagyonának jó részét áldozta a Münchentől 75 kilométerre lévő kastély építésére, ami két évtizedet vett igénybe. A nagyközönség 1886 óta látogathatja, és azóta 60 millió ember fordult meg itt. A Bajor-Alpok és az érintetlen erdők által körülvett mesevilág télen mutatja legszebb arcát.

Hallstatt, Ausztria

Ausztria legszebbnek tartott települése, látványa télen a fotósok szerint vetekszik a bajor Csipkerózsika-kastélyéval. A magas hegyek oldalában meghúzódó barokk városka egy gyönyörű tó partján terül el, és vízi úton vagy autóval, busszal közelíthető meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top