Utazás

Facebook-posztban alázta porig túlsúlyos utastársát

Minősíthetetlen Facebook-posztot írt egy férfi utas, miután a repülőn egy túlsúlyos nő mellé ültették azután, hogy külön fizetett az ablak melletti helyért.

Facebookon alázta meg túlsúlyos utastársát a 24 éves Lewis Openshaw, aki titokban képet is készített utastársáról. A Metro szerint Openshaw egy biztonsági cég igazgatója, aki Manchesterből repült Tunéziába. Hogy a kilátásban is gyönyörködhessen, még felárat is fizetett egy ablak mellé szóló helyért.

Talán ezért háborodott fel annyira, amiért egy túlsúlyos nő mellett kellett eltöltenie a néhány órás repülőutat. A titokban készített fényképet aztán posztolta – azóta törölt – Facebook-oldalára is, ahol különböző otrombaságokkal illette a nőt. Igazából még idézni sem érdemes, de a férfinek gondja volt a nő kinézetével, és nem bírta a szagát sem.

Bully businessman fat-shamed woman sat next to him on plane

A man has been accused of bullying after he compared a woman sat next to him a lump of lard. Lewis Openshaw, 24, complained that he was sat next to the woman after he paid extra for a window seat.

A posztot az ismerősei viccesnek találták, és ők is hasonlóan sértő hozzászólásokat írtak.

A Charity Helping Overcome Obesity Problems (HOOP) nevű szervezet, amelynek fő profilja az elhízási problémák megoldása, elítélte a férfi posztját. Munkatársuk, dr. Stuart Flint, a Leeds Beckett Egyetem kutatója és a HOOP igazgatója szerint a kövérséggel járó stigmák sokszor depresszióhoz, szorongáshoz, önkárosításhoz és akár öngyilkossági kísérlethez is vezethetnek az áldozatokban. Flint szerint ez pont olyan, mint a játszótéri zaklatás.

Szerinte Lewis és barátai viccet csináltak a női utas állapotából, és szerintük viccelődni a kövéreken elfogadott dolog. „Októl függetlenül a megbélyegzés általi diszkrimináció egyáltalán nem elfogadható, és most nem csak a súlyról beszélünk” – mondta a kutató.

„Gondolni kell arra, hogy ez mit válthat ki az áldozatból, aminek hatása nagyon komoly és hatalmas is lehet, ami kihatással van a fizikai és lelki egészségre is.”

Amikor dr. Stuart Flint kapcsolatba lépett Facebookon a posztot író férfival, ő csak annyit válaszolt neki, hogy „Remélem, rákot kapsz és meghalsz.”.

Képünk illusztráció, forrása: Pixabay.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top