Utazás

80 méterre állt meg egymással szemben két vonat Gyálnál

Legutóbb egy hete történt hasonló eset. A MÁV szerint nem voltak az utasok közvetlen veszélyben. 

Illusztráció (MTI Fotó: Czimbal Gyula)

Egymással szemben, csupán 80 méterre állt meg két utasokat szállító vonat kedden Gyálnál – közölte a Mávinform.

Gyálról egy Nyugati pályaudvarra tartó vonat szabálytalanul elindult, megrongált egy váltót, de még az állomás területén megállt.

Eközben a másik irányból, a Nyugatiból Lajosmizsére közlekedő járat közeledett az állomáshoz. Ám a mozdonyvezető még az állomás előtt megállította a vonatot, mert a biztosítóberendezés jelezte, hogy nem szabad az állomásra behajtania.

A két vonat végül 80 méterre állt meg egymással szemben. A vasúttársaság szerint az utasok nem voltak közvetlen veszélyben.

A helyszíni vizsgálatok és a váltó helyreállítása miatt egy ideig pótlóbuszok szállították az utasokat Kőbánya-Kispest és Ócsa között. Azóta újraindult a közlekedés. A vasúttársaság vizsgálja az incidens körülményeit és okait.

Egy hete Zala megyében történt hasonló eset, akkor pár száz méterre egymástól álltak meg a vonatok. Augusztus végén pedig Dömsödnél ütközött össze majdnem két vonat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top