Utazás

Ilyen reptéri fogást még nem pipáltak

Nem vicc: illegális éneklőversenyekre akarták vinni a hajcsavarokban csempészett pintyeket.

A New York-i John F. Kennedy repülőtéren tartóztatták fel azt a férfit, aki Guyanából próbált meg becsempészni hetven darab pintyet hajcsavarókba rejtve – írja az ABC News. A csempészt letartóztatták, a madarakat a Mezőgazdasági Minisztérium Állatorvosi Hatósága vizsgálja.

Az Egyesült Államokba csempészett madarakat azért vizsgálják meg, hogy megtudják, nem hordoznak-e veszélyes kórokozókat, például madárinfluenzát. A New York Times cikke szerint nem ez az első eset, hogy pintyeket fognak a JFK-n: korábban ugyancsak Guyanából akart becsempészni valaki 200 madarat vécépapír-gurigákba rejtve.

Erdei pinty (fotó: sannsi / Wikipédia)

A pintyeket azért csempészik Amerikába, hogy illegális énekversenyeken indítsák el őket. Ezeken a legszebben éneklő madarakra lehet fogadni, és a pinty percenként nagyon sok hangot képes kiadni. Egy többszörös énekversenygyőztes madárért akár 10 ezer dollárt is el lehet kérni. 

(via Travel and Leisure)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top