Utazás

Leégett a Mikulás kisteherautója, a környékbeliek adománygyűjtésbe kezdtek

Néha a Mikulás is segítségre szorul!

A coloradói Bill Lee-t a környékbeliek csak „Mikulás Billként” ismerik. Nem véletlenül: a 69 éves férfi állatsimogatót működtet a birtokán, az elmúlt 20 évben pedig rénszarvasokat is tart, amelyeket karácsonykor bérbe is ad különböző karácsonyi eseményekre. A férfi ilyenkor Mikulásnak öltözik, és annyira komolyan veszi a szerepét, hogy Christian Bale-t megszégyenítő módon 45 kilót hízik hálaadáskor, hogy hitelesebben alakíthassa Szent Miklóst. A helyi családoknál hosszú évek óta karácsonyi hagyomány, hogy meglátogatják Bill farmját.

GoFundMe

Mikulás Bill tehát imád adni a környékbelieknek – idén azonban ő szorult segítségre. Történt ugyanis, hogy szeptember 15-én leégett a kisteherautója az országúton, miközben egy utánfutón 16 szamarat szállított. Az állatokat szerencsére sikerült kimenekíteni, de a jármű porig égett, ezzel pedig a férfi megélhetése is veszélybe került.

Szerencsére azonban a családja, a barátai és a környékbeliek összefogtak, hogy új autót vehessenek neki: a GoFundMe nevű oldalon kezdtek adománygyűjtésbe, és a 30 ezer dolláros kitűzött összegből már 24 ezret sikerült összegyűjteni.

Ha te is adakoznál, kattints erre a linkre!

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top