Utazás

Megépítette Noé bárkáját, most Izraelbe vinné a monstrumot a holland hajóács

A holland hajóépítő, Johan Huibers néhány éve elkészítette Noé bárkájának másolatát, a hatalmas monstrummal most Izraelbe hajózna, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és a hollandok egyre nehezebb helyzetére.

Johan Huibers holland hajóépítőmester 2008-ban gondolt egy merészet, és a Biblia útmutatásai alapján 7 kollégájával együtt elkészítette Noé bárkájának pontos másolatát. A 119 méter hosszú, 23 méter magas hajóval végül 2012-re készültek el, amelyet a holland Maas folyón horgonyoztak le.

 Johan Huibers és Noé bárkája elkészülés után – Forrás: Michel Porro/Getty Images

Turistalátványosság vált belőle az elmúlt évek alatt, a férfi egy állatsimogatót is berendezett a fedélközben, ma viszont már nem látogatható, csak egy kis madárház működik benne.

Huibers most fejébe vette, hogy Noé bárkájával Izraelbe hajózna, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra és a tengerszint emelkedésére, ami ellen a hollandok évszázadok óta küzdenek.

„Közeledünk az idők végezetéhez. Persze az emberek ennek nincsenek tudatában, de ez mindig is így volt. A cél az oktatás és az, hogy emlékezzünk, a világ változik, és a globális felmelegedés következtében a tengerszint emelkedik” – idézi a férfit a Kibic magazin.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top