Utazás

Mátrai buszbaleset: másodperceken múlott a tragédia

A sofőrnek másodpercei voltak csak a döntésre.

További részleteket mesélt el a szombati mátrai buszbalesetről a sofőr a Blikknek. A Gergely keresztnevű férfi azt mondta, csak másodpercei voltak, mikor észlelte, hogy nem működik a busz fékje. 

A kanyarból kifordulva vettem észre, hogy nem működik a fékem. Nagyjából negyvennel mehettünk épp, és három lehetőség közül kellett másodpercek alatt választanom. Előttem szakadék, ha oda belezuhanunk, abba jobb bele sem gondolni. Jobbra éles kanyar ívelt, abba behajtva felborult volna a busz. Inkább úgy döntöttem, lehúzom a murvásba, majd keresek egy fát, ami megállít” – mondta a férfi a baleset másnapján.

Forrás: police.hu

Kiabálni kezdett, hogy nincs fékje, a mellette ülő utast – Napkor község polgármesterét – lerántotta az ölébe, majd a buszt a jobb első oldalával nekikormányozta egy fának. A negyven utasból így 12-en sérültek meg, de senki sem súlyosan.

Tiszta a lelkiismeretem, bárki szemébe bele tudok nézni. A vasárnapi misén találkoztam sok sérülttel, és együtt örültünk, hogy van alkalmunk látni egymást.Nincs olyan érzésem, hogy mi lett volna, ha… A feleségem kérdezte, lepergett-e az életem az ütközés előtt. Semmi ilyen nem volt, csak az járt az eszemben, hogy meg kell állítanom a buszt” – tette hozzá a sofőr. A rendőrök még vizsgálják, miért hibásodott meg a busz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top