Utazás

Kutatók most épp Spanyolországban találtak rá Atlantiszra

Kutatók szerint Atlantisz romjai a spanyol Doñana Nemzeti Park vizes területei alatt találhatók.

Platón görög filozófus is említést tesz Atlantisz létezéséről, ahol időszámításunk előtt 9000 évvel fejlett civilizáció élt. Kutatók most úgy vélik, az elsüllyedt város Spanyolországban, valahol Cadiz városa mellett, a Doñana Nemzeti Park területén helyezkedett el.

A kutatók műhold- és légi felvételek alapján azonosították be a mocsaras vidéken Atlantiszt.

Tim Akers, a  kutatás vezetője szerint nem csak Atlantisz felfedezték fel, hanem azt is megállapították, hogy az itt élő emberek hihetetlenül előrehaladott technikákat alkalmaztak mind az építkezés, mind a kohászat területén. A kutatócsapat állítása szerint a környéken több atlantiszi, római és görög sírt is találtak.

„A doñanai vizsgálatok arra engednek következtetni, hogy két olyan természeti katasztrófa, szökőár is történt, amelyek végül a szigetek és a szárazföldi területek eltűnését okozták. Ezek közül az egyik időszámításunk előtt 1500 körül történt, a másik pedig 1300 évvel később” – mondta Akers. Szerinte ezekre a kataklizmákra a Bibliában is található utalás.

A kutatók egy dokumentumfilmet is forgattak, amelyben sorra veszik a bizonyítékokat, amelyek megfelelnek Platón leírásának. Bemutatják például annak a 75 méter vastag, öt és fél mérföld hosszú falnak a maradványait, amely a kikötőt védte. A falat vizsgálataik szerint egy speciális, teflonszerű anyag védte a korróziótól, és a kagylók sem tudtak rátapadni.

„Platón pontosan leírja a helyet, mi csak követtük az útbaigazítást, pont úgy, ahogyan az ősi tengerészek eljutottak a városba” – mondta Akers.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top