Utazás

Unod, hogy a fapadosokon súlyos pénzeket kell fizetned a csomagokért? Van megoldás!

Egy brit férfi ügyes trükkel kerülte meg a Ryanair új előírását: a kabátjában vitte magával az összes poggyászát.

Ügyes trükkel kerülte meg a Ryanair új, kézicsomagokra vonatkozó szabályát egy brit férfi – írja a The Sun. Lee Cimino fogott egy öreg kabátot, elment a szabóhoz, és annyi zsebet varratott a bélésébe, amennyibe egy komplett bőrönd tartalma belefér.

Fotó: Lee Cimino

Lee néhány nappal azután utazott Staffordshire-ből Belfastba, miután a fapados légitársaság bevezette legújabb, az utasok körében rendkívül népszerűtlen előírását, amely szerint a nagyobb kézicsomagokat csak 6-8 font leszurkolása ellenében vihetik fel a fedélzetre. „Mindenhova Ryanairrel utazom, jól ismerem az előírásaikat. Mivel az nem ütközik semmilyen szabályba, hogy az ember a ruhájában vigye magával a poggyászát, előkaptam egy régi kabátot a szekrényből, és elmentem a tunstalli Sew Wot Tailors szabóságba, hogy kiderüljön, tudnak-e annyi zsebet varrni a belsejébe, amennyibe egy pár napos útra elegendő csomag belefér” – mondta a lapnak a férfi.

Lee alaposan felszerelkezve indult a belfasti hétvégére. „Vittem magammal egy melegítőalsót, egy rövidnadrágot, egy pólót, egy pulóvert, egy törölközőt, egy boxeralsót, pár zoknit és még néhány apróságot. Mindaz kényelmesen elfért a kabátban, amit egyébként a bőröndömbe tettem volna. A csomagokkal telepakolt kabát nagyon kényelmes volt, Belfastban is azt viseltem, mielőtt átvettük volna a szállásunkat” – tette hozzá.

A férfi azt mondja, hogy a repülőtársaság személyzetének fel se tűnt, milyen spéci kabátot visel. „Észre sem vették, senki se tett megjegyzést rám, amikor beszálltam a gépbe, és a biztonsági ellenőrzésen is gond nélkül átjutottam” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top