Utazás

Házimacska várta a megdöbbent hegymászót a 2500 méter magas hegy tetején

Senki sem tudja, hogyan és miért kapaszkodhatott fel ilyen magasra a cica. Videó.

Nem mindennapi meglepetés várt egy lengyel hegymászót, aki a napokban felkapaszkodott a 2500 méter magas Rysy-hegy tetejére: a csúcson egy cirmos házimacska fogadta.

Wojciech Jabczynski nem hitt a szemének, amikor meglátta a lustán mosakodó cicát. Annyira meglepődött, hogy több fotót és egy videót is készített az elkóborolt háziállatról, amelyeket aztán fel is tett a Facebookra.

Senki sem tudja, hogy a cica hogyan mászhatott el ilyen magasra, de Jabczynski szerint lehetséges, hogy a csúcs alatti turistaszállásról lógott meg. Mint mondta, az állat nem tűnt ijedtnek, láthatóan a hideg sem zavarta. Amikor a férfi elővette az elemózsiáját, hogy megebédeljen, az állat egész közel merészkedett hozzá – igaz, végül nem evett a sajtos kiflijéből.

Jabczynski videóját az elmúlt napokban több tízezren látták az interneten. A legtöbben nagyon mókásnak találták az alpinista cica történetét, igaz, olyanok is voltak, akik attól tartottak, hogy a nagy hidegben előbb-utóbb menthetetlenül el fog pusztulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top